Јелена Вукоичић: За шта је касно Дачићу?!

Поделите:

Ивица Дачић упорно инсистира на коначном ’разграничењу’ између Срба и Албанаца као најбољем решењу у циљу ’спречавања рата у будућности’. Наводно је ово последњи тренутак за тако нешто јер ће већ за пар година бити касно.

Касно за шта? Космет је окупиран 1999. године, на врхунцу америчке моћи. Србија никада није била толико слаба, исцрпљена, урушена и сама као тада. Запад је био најјачи у својој модерној историји.

У међувремену се много тога променило. Русија се подигла на ноге, Кина је постала светска сила. Моћ Истока расте, док моћ Запада опада. То је и највећи разлог што квази држава Косово већ готово десет година, упркос америчкој подршци, не може да заокружи своју ’државност’. Не може. Нема столице у Уједињеним нацијама, нема чланства у некима од најзначајнијих међународних организација. Нема без Србије, колико год слаба она била.

И нама власт сада каже да је ово последњи тренутак јер за десет година…Шта? Иако не можемо баш све да предвидимо, ево шта ће се сигурно десити у наредној деценији. Америка ће наставити да слаби. Кина ће постати најјача економија по свим параметрима и много озбиљнија војна сила него што је то данас. Русија ће бити јача, Индија такође. БРИКС и ШОС ће бити доминантни блокови у којима ће се сконцентрисати далеко већа моћ него што је то сада случај.

Неће Запад наравно пропасти, али ће бити далеко слабији него данас, као што је данас слабији него пре десет година. Чега се онда толико плашимо? Можда албанске војне силе? Па је л’ нас шиптарска војска победила 1999. године? Хоће ли та ’моћна армада’ толико да нарасте за деценију да угрози можда и Београд?

Једна од реченица која најбоље описује Србе јесте она коју је патентирао покојни Добрица Ћосић: Срби су народ који побеђује у рату, а губи у миру. Тачно тако. Превише се пута досад то и десило да набрајамо. Међутим, ако Србија овај пут препусти Косово за столом, ти ће преговори сасвим сигурно ући у анале историје као најапсурднији, најмизернији преговори икад. Дати потпис за цепање своје територије у тренутку када вам време, заправо, иде на руку, у тренутку у којем судбина Републике Српске још увек није одређена, у тренутку у којем је јасно да Шиптари и Американци не могу да дођу до столице у УН..и све то дати за обећање да ће Србија (једног дана) постати члан десетог круга Европске уније – односо део ЕУ депоније зване Западна Балканија?

Такав ‘deal’ вероватно не би направили ни Јужни Судан, ни Еритреја, ни Малави, земље у којима људи једу траву да би преживели и масовоно се даве у Средоземном мору у очајничком покушају да се докопају Европе..Ако званична Србија то уради, ако на то пристане, онда није само дотакла дно, већ ударила о дно и скроз се разбила, а све то – низашта, апсолутно низашта.

Извор Фејсбук

Поделите:

4 COMMENTS

 1. Pazi sad: glavni blagajnik Srbije Mladjan Dinkic, jedino radno iskustvo – politicar.

  Ministar inostranih poslova Ivica Dacic, jedino radno iskustvo – politicar. Uz dodatak da je bio komunjarski podmladak, Slobin pionir.

  Predsednik drzave, jedino radno iskustvo – politicar.

  Ljudi koji nikad nista u zivotu nisu radili, nego se samo dovijali kako da dodju do vlasti su eksperti za ekonomiju, za geopoliticka pitanja i za vodjenje drzave. I sad kad bi Srbiju, na osnovu toga, uporedio sa nekom africkom zemljom – uvredio bi afrikance iz ma koje zemlje.

  Uzgred, treba imati na umu, da, po nekom Bozijem dopustenju, Albanci nisu uzeli „stvar u svoje ruke“, da kojim slucajem glasaju za savezne izbore, garant bi nam Albanac bio predsednik drzave i vlade, sobzirom na srpsku slogu.

  Kasno je Ivek, kasno, da ti ikad ista radis – korisno, da posteno pogacu zaradjujes, recimo u subvencioniranim kompanijama, jer nista i ne znas. Ne bi dugo ostao u njima. Jesi makar naucio english over the years as the Minister of foreign affairs? Na sta li smo spali…

  Mada, iskreno, lakse je nekako gledati i tebe nego ovoga mucenika http://www.rcc.int/files/user/media/8a0a52449d4907d0dd1cdb1f45e7f6ff.jpg

  Pogledaj kako se nastimao, zauzeo pozu; pa onda rasirio prste like „intellectual gesticulation“….sto ce reci, ti si Ivek jos i dobar…kakvih smo se nagledali.

  • Hello everyone. My name is Yor(d)an Silkovich and I had a dream. I had a dream…Do you hear me over there?…Ok, I will repeat – As I said – I had a dream! The dream was to be popular, so popular to work for the office of…to some office…can you please look carefully behind me? What’s written there? I do not hear…one more time….YES! COUNCIL! Naw….This means that I am part of an international council! Understood, an international council!?

   Look carefully http://www.rcc.int/files/user/media/8a0a52449d4907d0dd1cdb1f45e7f6ff.jpg Yor(d)an Silkovich….work for council…council…it is not to play game with…it is not…council…Mr. Silkovich…look carefully and remeber…for your future and beneficence….council…Mr. Silkovich

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here