Албански медији: Хрватска ИЗРУЧУЈЕ Морину Србији

Поделите:

Суд у Дубровнику потврдио је претходну одлуку да Србији изручи Албанца Исмаиља Морину, званог Балиста, који је управљао дроном са заставом „Велике Албаније“ на утакмици квалификација за европско првенство између Србије и Албаније у Београду, пренели су албански медији.

Његов адвокат Дарко Бутиган, међутим, тврди супротно.

„Морина неће бити изручен Србији, али његов случај ће бити прегледан од почетка у дубровачком суду. Он наставља правну битку са процедурама које су потребне за добијање азила”, рекао је Бутиган за Топ Ченел, пренела је тв РТК.

Одлука је уследила након што је хрватски Врховни суд његов случај вратио на првостепени поступак.

Раније су се многи навијачи у Албанији и иностранству снажно противили хапшењу Морине, па су чак позвали и премијера Албаније Едија Раму да предузму одговорајуће поруке како би спречили његово изручење.

Према албанским медијима, међутим, првостепени жупанијски суд у Дубровнику одлучио је да Србији ипак изручи Исмаиља Морину познатог по надимку Балиста.

Морина је у јуну ухапшен на дубровачком подручју, а Србија га терети да је 14. октобра 2014. управљао беспилотном летелицом са заставом „Велике Албаније“ коју је пуштена на стадион у Београду, током фудбалске утакмице Србије и Албаније.

Утакмица је потом прекинута, фудбалери оба тима су се сукобили на терену.

Првобитна одлука Жупанијског суда у Дубровнику била је да су испуњени сви законски услови за изручење Морине Србији, на шта је његов бранилац уложио жалбу.

Медији на албанском преносе да је Балканњеб имао увид у одлуку дубровачког суда.

Истовремено Њуз24 јавио је да Морина још није добио одлуку о захтеву за азил.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here