Београд зарађује милијарде од туризма

Поделите:

У српску престоницу сваке године пристиже све више туриста.
Приход од туризма у Београду је за око 100 милиона евра већи у првих шест месеци ове године у односу на исти период прошле године и регистровано је око милион ноћења, што је рекордан резултат, изјавио је данас директор Туристичке организације Београда (ТОБ) Миодраг Поповић.

Он је, гостујући на РТС-у, рекао да је у првом полугодишту у Београду боравило за 19 одсто више страних туриста него у истом периоду прошле године, и регистровано је за 22 одсто више остварених ноћења у београдским смештајним капацитетима.

Најбројнији гости су били Турци, док су Израелци остварили највише ноћења у Београду – 55.336, што је чак за 649 одсто више него прошле године, навео је Поповић.

Следе туристи из Кине, са 128 одсто више ноћења у периоду јануар – јун него прошле године.

„Чињеница да је Београд један од најстаријих градова у Европи у великој мери привлачи госте, као и добра атмосфера у нашем граду“, истакао је Поповић.

Како је додао, Београд постаје културна престоница и значајно историјско место које се „мора посетити“.

„Традиција, историја, култура привлаче госте из Израела и Кине, док је, на пример, сличност култура окосница за долазак туриста из Турске. Свакој циљној групи приступамо на посебан начин, а један од заједничких фактора за долазак гостију из свих земаља су догађаји и манифестације“, истакао је Поповић.

Он је, такође, издвојио наступајући Београдски фестивал пива и Београдски карневал бродова који 2. септембра организује ТОБ.

Танјуг

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here