Далај Лама: Сједиште НАТО пребаците у Москву ради смањења тензија

Тибетански духовни вођа Далај Лама изнио је приједлог да сједиште НАТО буде премјештено у Москву како би се смањиле тензије на релацији НАТО-Русија.

Поделите:

– У руском менталитету, НАТО је симбол непријатељства. И раније сам поменуо идеју која је можда само празан сан, али ако би се сједиште Алијансе пребацило у Москву, то би олабавило психолошки притисак, а у Русима и Американцима би се родило осјећање да су сада заједно – рекао је Далај Лама у интервјуу за руски лист Комерсант.

Упитан да предложи мјере за борбу против исламског тероризма, Далај Лама је рекао да је могућ дијалог са муслиманима, укључујући терористима.

– Срж проблема је политика западних земаља, а на првом мјесту политика САД током ирачке кризе. У више наврата сам рекао западним лидерима да ће, ако користе силу за рјешавање тог питања, имати на стотине Бин Ладена у року од десет година – истиче тибетански духовни вођа.

Чињеница да су Американци користили војну силу током ирачке кризе је, како оцјењује, имала огроман негативни ефекат на развој ситуације у читавом свијету и на окретање више милиона људи у муслиманском свијету против САД.

– Из бескрајног круга насиља се једино може изаћи кроз дијалог – поручио је он, додајући да је потребно стрпљење.

Говорећи о приливу избјеглица из арапских земаља у Европу, Далај Лама је рекао да их не треба посматрати као сталне грађане Европе.

– Европа мора постати привремено уточиште за њих, а истовремено, њиховој дјеци и младим људима се мора омогућити прилика да стекну образовање. Ипак, кључни фокус мора бити на постизању мира у њиховим домовинама како би се ове избјеглице могле вратити у своје домове – изјавио је он.

Извор: Танјуг

Поделите:

5 COMMENTS

  1. Није важно где је „седиште“, него у чијим је рукама Русија. Када доспе у руке Атлантиста и када је испарцелишу на 30 „независних република“, завладаће поново Пакс Британика.

    • To ce se desiti neposredno pre Hristovog dolaska, dakle za, ako Bog da, najranije nekoliko hiljada godina…a sto se tice ovog gurua kojeg zapadnjaci vole…vladika Danilo Krstic je svrstao budizam ispred otvorenog satanizma.

      Oni jesu dobri ljudi, ali uce ljude krajnjem satanizmu, postizanju nirvane, apsolutnog nista, a sto je „perfektno“ za uzivace ovoga sveta „use, nase i podase“….krkaj baco dok si ziv, a posle apsolutno nista…jedino da se ne bi reinkarnisao kao neki macak ili zmija meditiraj i „sprzi“ sve zivotne sile u sebi i to je to…

      Jer otvoreni satanizam nije toliko opasan, propoveda zalo, ovi propovedaju „dobro“ sa krajnjim ciljem postizanja „tame najkrajnje“….eno mu ih zapadnjaci pa neka ih „produhovljuje“…i malo koji od Holivudjana da nije bio na Tibetu da „pronadje sebe“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here