Дејан Микавица: Рационална политика Србије према агресивним суседима није могућа!

Поделите:

Душан Kовачевић је по мом скромном мишљењу најбољи српски сценариста и драмски писац. Сасвим га разумем када каже да се никад не би могао руковати са оним шиптарима којима су руке крваве. То је прирородно и разумљиво осећање са којим се већина од нас може и треба идентификовати. Разумем га и када износи став да Србима није до рата. Али не разумем да не жели да схвати једну обичну, просту истину: Срби ни један рат који су водили нису први започели. Осим евентуално рата на који су приморани 1804. Срби су ратовали увек у три случаја: 1. Kада су их непријатељи хтели истребити 2. Kада су их хтели победити и окупирати и 3. Kада су их хтели протерати са простора на који су полагали историјско, етничко и државно право. Рат Срби не могу избећи тако што ће се одрицати државне територије. Напротив, таквом неморалном, неуставном, недржавотворном политиком, само ће убрзати и учинити извеснијим рат који ће им бити наметнут … Једноставно, не постоји рационална политика, није је било нити ће је икада бити, која би албанце и хрвате одговорили од претензија да отимају српске земље, да протерују и убијају стпско становништво. Ако Срби и поред тога неће, не желе, не могу да се бране, тим горе по њих.

 

Дејан Микавица

Фејсбук

Поделите:

4 COMMENTS

  1. Predpostavimo da g. Dušan Kovačević nije umeo da se izrazi, da formuliše ono što je trebao da kaže, a trebao je da kaže nešto što nije njegov stav! Znači (predpostavimo) da je to problem.
    Srbija, da bi bila sposobna da se brani (da brani svoj teritorij) potrebno je da zaustavi odliv, odnosno bežanje mladih ljudi iz Srbije. To bi g. Dušan Kovačević (kao akademik SANU) trebao da zna i da odavna animirao svoje kolege iz te (famozne) SANU da su odavna uradili neki projekat u tom smislu koji bi dao efekte! Političari koji stalno nešto govore u tom smislu služi im samo za sopstvenu promociju i traju koliko i sam njihov govor. Na žalost i ti „vajni“ akademici isto lupetaju samo zbog lupetanja (a vetar to odnosi). Kada bi mladi ostajali u Srbiju i imali izvesnu budućnost bez da se „laktaju“ prema politici (ili prema SANU kao Toma majmun Nikolić) svakako da bi i Srbija bila respektabilnija za sve okone zemlje susede pa i za one kao što su Šiptarija i Ustašija!

  2. Ova Veselcina, a Mikavica!, uvijek me razveseli! On “ razume“ mene sto ne mogu da se rukujem sa onima “ kojima su ruke krvave“, ali on o s e c a sebe da je ljudski sto se, posredstvom Gazde, rukovao sa “ krvavom rukom“; on z n a da Srbi ne mogy izbeci rat “ tako sto ce se odricati drzavne teritorije“, jer on ima licnog iskustva u odricanju; on zna da je njegovo odricanje bilo n e m o r a l n o neustavno i n e d r z a v o t v o r n o; on zna da to njegovo odricanje “ jednostavno“ nij bilo “ racionalno“…

    Eto- pobrojani I ZADOVOLJENI svi indikatori koje SANU ima kao uslove za postajanje clanom SANU .
    VESELJAK MLIKAVICA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here