Драма на Дедињу: Самохрану мајку избацују из стана после 25 година (Уживо)

Поделите:

БЕОГРАД – На Дедињу у Улици Виле Равиојле бб се тренутно одиграва права драма јер жену, самохрану мајку, после 25 година избацују из простора у коме је до сада живела и радила, да би се исти искористио за теретану, тврди Неда С. која је дошла да јој пружи подршку.

Драму на Дедињу уживо преноси и Курир ТВ.

Наиме, како Неда С. наводи реч је о уметници Јулијани Т. (52) која је цео живот посветила деци и раду са њима.
Према њеним речима људи који су дошли да обију браву ипак су од тога одустали, али драма и даље траје.
Како је наша камера забележила, у једном тренутку је дошло и до жешћег кошкања између полиције и окупљених грађана који су скандирали „Убићете мајку“, „Где ће ти душа?“, „Имаш ли мајку?“.
„Она је самохрана мајка и већ 25 година живи и ради у овом простору. Својевремено је направила компромис са Општином Савски венац, која јој је доделила део Месне заједнице у Улици Виле Равиојле на Дедињу, из које је сада терају. Као разлог исељења наводи се дуг за струју. Јулијана је овде живела и правила садржаје за децу, укључујући и ону са сметњама у развоју. Неко је пожелео да у овом простору од осамдесетак квадрата сада отвори теретану. Јулијана има једног сина, студента и они сада немају где, морају на улицу“, прича за Курир Неда С.
Како јавља репортер Курира са лица места на Дедињу је до малопре био и председник Општине Савски венац, али је после извесног времена отишао.
Испред објекта се тренутно налази велики број грађана који су желели да дају подршку Јулијани, а приметно је и присуство полиције.


Међу окупљенима је и наша глумица Ивана Жигон.
Поводом овог случаја још се нико од надлежних није званично огласио.
„Полиција растерује људе, удара их пендрецима. Толико су решени да убаце теретану, а немају никакав одговор где“, огорчена је Јулијанина пријатељица.
Јулијана је има своју уметничку трупу, своје „виле и вилењаке“ са којима је често гостовала у различитим Културним центрима и бесплатно играла представе за децу.

Курир

Поделите:

1 COMMENT

  1. Kako bih ja volela da me spasavaju kao samohranu majku 24-godisnjeg sina koji zivi sa ocem, a da 20 godina ne placam zakup, struju….nista i da se jos proglasim umetnicom i zaradjujem na prostoru koji nije moj. Ma milina. Drzavo, sram te bilo. Gde si bila do sada? Ovoj zeni ja placam zakup, struju, vodu. Jos gore, moja deca placaju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here