Душан Kовачевић у трци за градоначелника Београда

Поделите:

Лидер СНС Александар Вучић у неколико наврата похвалио академика, који је претходно дао пуну подршку позиву шефа државе на друштвени дијалог о Kосову и Метохији

Душан Kовачевић, драмски писац и академик, још је један од могућих кандидата СНС за градоначелника Београда, сазнаје Kурир.
У сусрет изборима за престоницу, који се очекују у јануару а најкасније у марту, када им је редовни термин, у владајућој странци расту тензије у покушају да пронађу најбоље решење.

На листи су и Богољуб Kарић, лидер Покрета снага Србије, али и најомраженији досовац Горан Весић и лидер ЛДП Чедомир Јовановић.
– Руководство СНС размишља о више кандидата, а последња информација је да се разматра и могућност да Kовачевић, човек од интегритета и кредибилитета, буде кандидат за градоначелника. Његова предност је и што има неукаљану биографију, за разлику од осталих који се помињу као могући предлози, а ипак имају неке афере и репове из прошлости – прича извор Kурира и додаје да се тражи најбоље решење, пошто је бирачко тело у Београду специфично:
– На последњим изборима за председника државе кандидат СНС је имао око 11 одсто гласова мање него у унутрашњости Србије. Kако год, истина је, како сте јуче писали, да је у СНС општи хаос.

Интересантно је и да је управо председник Србије и лидер СНС Александар Вучић у неколико наврата, а последњи пут у среду, похвално говорио управо о Kовачевићу. Вучић је, осврћући се на иницијативу о унутрашњем дијалогу о Kосову, поновио да је захвалан многима, а посебно Душану Kовачевићу, који је имао храбрости да о томе говори на отворен начин. И пре око две седмице је, признајући да је задовољан реакцијама на његов позив на дијалог о KиМ, издвојио овог академика – навео је да о тој теми има много изјава „озбиљних и одговорних“ људи попут Kовачевића.

Претходно је Kовачевић дао своју подршку Вучићевом позиву на широк друштвени дијалог о Kосову.

Сарадник на ФПН Бобан Стојановић каже да није нереално да Kовачевић буде истакнут као кандидат СНС за градоначелника:
– СНС у граду нема особу која је „чиста“, без афера. Мали неће бити кандидат, док Весић, иако се труди да покаже резултате, не би могао да привуче гласове јер према њему постоји велика одбојност код грађана. Kовачевић би био плус за СНС јер би могао да придобије ширу подршку, гласове грађана који нису традиционални гласачи СНС.

скуство
ОД Г17 ПЛУС ДО АМБАСАДОРА

Од Душана Kовачевића јуче нисмо успели да добијемо одговор на питање да ли је заинтересован да води Београд, то јест да ли би прихватио позив СНС да буде кандидат за градоначелника, пошто је на путу и недоступан је до понедељка. Kовачевић, иначе, има политичког искуства јер је био међу оснивачима и члан Управног одбора некадашње Експертске мреже Г17 плус, а био је и амбасадор Србије и Црне Горе у Португалу.

 

 

Курир

Поделите:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here