Горан Весић: “Они који име фирме буду исписали ћирилицом добиће попусте!“

Поделите:

Градски менаџер Горан Весић каже да је с надлежним министарством разговарао о измени прописа по којима би они који име фирме исписују ћирилицом добили попусте.

„Тако ћемо дати додатни допринос да се сачува ћирилица, јер иако је и латиница српско писмо, верујемо да је очување ћирилице у време интернета и глобализације један од наших најважнијих задатака“, рекао је Весић поводом обележавања Дана словенске писмености и културе.

Весић је навео да је то празник за све словенске народе, јер су „Ћирило и Методија, грчка браћа из Солуна, ширила писменост и хришћанство међу Словенима“.

„Овај празник још није званичан у Србији, али ми у Београду разговарамо с министарствима културе и просвете да се тај празник обележава у школама и тог дана изучава дело Ћирила и Методија“, рекао је Весић.

Б92

Поделите:

2 COMMENTS

  1. E, pa dvadeset i pet godina imam je na Banjici- samo cirilicno; od bezbroj lokala jedino moj ponosno cirilise; veci broj godina i na ruskom sa ( ruskom) cirilicom; velike rijeci, a nikakva djela, uhodano… Ajde, konacno, velika djela s a malo rijeci; evo Vesica kod mene- Kokanova 30, i nosi nagradu- golemu- za dvadeset i pet godina unazad!
    Pa i ovo Vesicu: evo vise godina na svim pravosudnim nivoima- i preko njih- ganjam neke sudije uz Drugog osnovnog suda u Beogradu, kao i tuzioce Drugog osnovnog javnog tuzilastva u aBeogradu, Viseg j. T. I Apelacioniog jav. Tuz. za odvratne lazi, falsifikate, nemoral…, a u sklopu istog , a povodom cirilice, vec drugu godinu sa istima se necirilicarima, a pravosudnici!, borim za cirilicu…Ajde Vesicu- jer samo politika moze!- i bez stimulacije meni, sa reci na djela, a ovdje- pravosudje!- gdje je najbitnije: ta dusu zagadise, u v e z a n i gore id svake sekte…
    S punom odgovornoscu, Spase Uzelac, u iscekivanju odgovornog za kazano mu Vesica

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here