Градоначелник Котора губи држављанство због уверења из Србије

Поделите:

Председник Општине Котор Владимир Јокић (Демократска Црна Гора) пред губитком функције. Како је саопштио МУП поступак је покренут по сили закона

Наиме, Министарство унутрашњих послова покренуло је по службеној дужности поступак за губитак црногорског држављанства Јокићу, чим је од Управе полиције добило Јокићево уверење о држављанству Републике Србије добијеном након 3. јуна 2006.

Како је саопштио МУП поступак је покренут по сили закона. Надлежни органи у Котору узеће изјаву од Јокића, који је наводно у тренутку када је био кандидат на одборничкој листи за локалне изборе у Котору имао и црногорско и српско држављанство, односно само српско, јер се црногорско губи по сили закона, узимањем држављанства земље са којом Црна Гора нема потписан споразум, као што је то у случају Србије.

Јокић је држављанин Србије постао 11. септембра 2013., тако да није могао бити на одборничкој листи нити гласати на изборима, јер је држављанство стекао после трећег јуна 2006 године.

Недавно је Јокић објавио факсимил решења о испису из држављанства Србије, али, ствар је дошла дотле да му прети узимање црногорског држављанства што би могло да доведе И до кризе власти у Котору, где је Ђукановићева ДПС у опозицији.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here