Истраживање: СНС 53 одсто, ПСГ 12, ДС испод цензуса

Поделите:
БЕОГРАД – Уколико би наредне недеље били одржани ванредни парламентарни избори Српска напредна странка убедљиво би победила са 53 одсто освојених гласова, показало је најновије истраживање „Стратеџик маркетинга“ које преноси лист „Информер“.

Како наводе стручњаци, ово је најјачи рејтинг СНС који је до сада измерен.

Истовремено Демократска странка тренутно се налази испод цензуса са свега четири одсто подршке, а Покрет слободних грађана Саше Јанковића може да рачуна на подршку 12 одсто грађана.

Према истраживању, Социјалистичка партија Србије (СПС) има подршку од осам одсто, а цензус прелази још само Српска радикална странка (СРС) са шест одсто, наводи „Информер“.

Ван парламента у овом тренутку би се, поред Демократске странке, која има четири одсто подршке бирачког тела, нашле Двери са три одсто, покрет Саше Радуловића, Доста је било (ЂБ) са три одсто, Социјалдемократска партија Србије (СДПС) са три одсто.

Према истраживању „Стратеџик маркетинга“, најмању подршку међу грађанима када би избори били наредне недеље уживају Либерално-демократска партија Србије (ЛДП) Чедомира Јовановића и Социјал демократска странка (СДС) Бориса Тадића са по један одсто.

Саговорник „Информера“ о овој теми, аналитичар Мирослав Шутић сматра да СНС има одано бирачко тело и свеприсутне представнике.

„СНС има одано бирачко тело коме се стално неко обраћа и држи тензију, јер је то странка на власти и њени представници су свеприсутни. Остали су, пошто је прошло довољно времена од избора, спласли и логично изгубили подршку“, објаснио је Шутић за „Информер“.

РТВ

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here