Изасланици Србије у 27 држава лобирају против пријема Косова у Унеско

Поделите:

Министар спољних послова Ивица Дачић потврдио је данас да је Србија послала своје изасланике у двадесетак земаља да лобирају против гласања тих држава за пријем Косова у Унеско, напомињући да многе државе не знају о којем се тачно проблему ради.

„То нису изасланици који ће решити неке проблеме. Треба да обавесте неке земље о чему се ту ради. Ако нисте били у посети Узбекистану 25 година не можете очекивати од њега да гласа против пријема Косова у Унеско“, објаснио је Дачић.

Он је све присутне запитао да ли знају нешто о спору између Боливије и Чилеа и закључио да — не зна нико ништа.

„Исто тако и они не знају много о Косову“, нагласио је министар.

Он је рекао да и сам, сваки дан, на сваком састанку, лобира против Косова и испричао како је игром случаја дошао до материјала, шта у Европској унији дају својим политичарима за припрему пред разговор са њим.

„Ту стоји да Ивица Дачић највише свог времена проводи лобирајући против Косова у међународним организацијама — то је тачно“, рекао је Дачић и напоменуо да он шаље изасланике да чине то исто.

„Већ су отишли у двадесетак земаља, а реч је о 27 земаља које смо лоцирали као битне да их обиђу изасланици“, рекао је Дачић и поновио да Косово неће постати члан Унеска, јер ће сада и државе које су биле уздржане гласати против тога.

 

Танјуг

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here