Извршитељ наплатио 396.000 динара за пола сата рада

Поделите:

Јелени Перовић и њеном брату Душану Миладиновићу из Ниша, јавни извршитељ Небојша Спасојевић наплатио је 396.240 динара за получасовни рад на лицитацији на којој су, као наследници власника, морали да откупе део национализованог локала.

Како су рекли за „Блиц“, они су се жалили Комори јавних извршитеља, али су их упутили да своја права остваре на суду.

„За Гинисову књигу рекорда јесте чињеница да је извршитељ свој рад од 30 минута наплатио више од 396.000 динара. Добили смо решење да платимо 498.950 динара за одржане две лицитације, на којима смо као наследници национализованог објекта у Нишу, који је Законом о реституцији враћен нама, платили два милиона динара да бисмо од Града Ниша откупили преосталих 6/27“, казала је Јелена Перовић, додајући да су остварили право да откупе део објекта, те да су два милиона већ уплатили.

Дан касније, били су запрепашћени када су видели рачун извршитеља. Јелена Перовић напомиње да су за организовање лицитације уплатили 6.000, а онда и још 26.697 динара, што значи да укупно са извршитељем морају да плате 532.697. Они су то оценили као „класично рекетирање“, а Комора извршитеља која их упућује на суд тера их у нове трошкове.

Извршитељ није желео да коментарише овај случај, рекавши „Блицу“ да на то „нема законско право“. Комора извршитеља, на питање да ли је извршитељ прекршио закон, одговара да они „одлучују о покретању поступка само након одлуке суда“.

Блиц

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here