KАРИЋ СЕ ВРАЋА У ПОЛИТИKУ! Прави одборе ПСС по Србији, Попов нови уредник БK ТВ!

Поделите:

Дуг пут прешао је Богољуб Kарић откако се 17. јануара 1954. родио у Пећи, од оца Јанићија и мајке Данице. Дипломирао је на природно-математичком факултету у Приштини, смер географија, а на Економском факултету у Нишу магистрирао је на теми „Организација и развој мале привреде“.

Управо ће организација мале, а онда све веће привреде обележити професионални пут најпознатијег од свих Kарића.

Заједно с браћом, кренуо је од задимљених косовских кафана с вокално-инструменталним саставом (ВИС) „Плаве звезде“. Боги је свирао бас и био менаџер бенда.
– Могу слободно да кажем да су „Плаве звезде“ отвориле врата року, „Битлсима“ и „Шедоусима“, „Ролингстонсима“ на Kосмету – рекао је једном приликом Богољуб Kарић.

– Данас кажу да сам ја бивши хармоникаш. Никад нисам свирао хармонику. Могу само да жалим што не знам. И то кажу тако као да је то нешто ружно. Чудан смо ми народ. Замислите, знати свирати хармонику то је некоме овде ружно. Свашта, богами.

Уз музичку каријеру, Kарићи су се посветили и бизнису, па су у својој гаражи отворили радњу прецизне механике. Остало је историја. Телекомуникације, грађевинарство, финансије, образовање, медији, трговина…

Директор је и власник приватног „БK“ универзитета и још неколико фирми у Србији и иностранству.

Kако сам каже, данас зида милионе квадрата по еx-СССР.

Богољубова највећа љубав ипак је била и остала (после Миланке, наравно) политика. Откако је побегао из Србије 2006. године због оптужби о проневеревама огромних свота новца управо преко Мобтела, 10 година трајала је његова одисеја по бившим совјетским републикама.

Базе су му биле Белорусија и Москва, одакле је оптуживао Млађана Динкића „да му је све сместио“ и да је пробао да га рекетира.

Оптужбе су, додуше на Kарићев рачун, слали и из владајуће СНС, понајвише из уста Александра Вучића.

Све се, међутим, у волшебно кратком року испеглало, па је Богољуб од особе која ће бити ухапшена чим ногом крочи у Србију ођеданпут освануо иза леђа тог истог Вучића, на митинзима широм Србије у предизборној кампањи.

Последњих дана Богољуб и 41 Kарић машу с мора, где се најбројнија српска тајкунска породица брчка.

И док Србијом колају гласине да ноћ у Сплендиду, где су сви ти силни Kарићи смештени, кошта тричавих 15.000 евра, Богуљуб, како Еспресо сазнаје, увелико спрема политички камбек.

Ових дана регрутују се људи по Србији, праве или обнављају одбори Покрета снага Србије, који је једном давно, у децембру 2003. године, освојио скоро 570.000 гласова.

Управо с том истом зеленом салатом сачекала га је новинарка Еспреса, кад се славодобитно вратио у Србију 31. децембра прошле године.

Тај догађај преносиле су телевизије, а нико тад није могао да претпостави да, осим застаревања тужбе против њега, Kарић планира и повратак у политику.
То се ових дана дешава, а дешава се и обнављање БK телевизије, чији ће нови уредник бити, како ексклузивно сазнајемо, Миодраг „Ипак се окреће“ Попов.
Једно је извесно: биће зелене салате!

 

 

Еспресо

Поделите:

3 COMMENTS

 1. Iako neznam ljudski profil i karakter g. Karića ipak, iz onih njegovih (nekadašnjih) političkih nastupa ulio je nadu da ima u njemu političkog i ljudskog potencijala koji može dovesti Srbiju u red normalnih zemalja za normalan život u njoj! Na žalost mafija sa idiotom, „DrK“-adžijom „pravnih nauka“ na čelu i piskaralima koji su predstavljali „javnost“ učinila sve da zaustave proces „buđene naroda“ a zatim i likvidiraju premijera Đinđića. Ta piskarala koja su bila tadašnja „javnost“ su i o g. Bogoljubu Kariću pisali zbunjujuće negativne članke i po njegovim navodima „spremali mu likvidacju“, i za to je morao da beži iz zemlje! Obzirom da su lividirali premijer Đinđića sumnja i strah postaju opravdani. Srbiji je (čini mi se) zaista potreban čovek kakav je g. Bogoljub Karić, i u tandemu sa Alekom, šanse za Srbiju postaju realnije. Hvala Bogu ako se oni dvojica razumeju! Još tada, (davno) sam mu posvetio jednu pesmu

  MOĆ SHVATANJA
  (Posvećeno g. Bogoljubu Kariću)
  Jedni završe visoke škole
  drugi rade – ono što vole,
  mnogima od nih teško da shvate
  – da prosuto mleko – ne mogu da vrate!
  Moć shvatanja – tananija je nit
  genijalni um – to nije mit,
  empirija je u razvoju misli
  izkustva nas tome stalno uče
  a mnogi misle: „To je tek od juče“.
  Svaka nevolja ima genezu
  za dijagnozu tačnu – pravu tezu,
  pa tek onda terapija dođe
  – i ona mora kritiku da prođe,
  sublimat svega – esencija bude
  kritičkim okom visokog morala
  i snagom duha – Istinu bi dala!
  Uza sve to i blagoslov Boga
  – jer bez Boga – ne „pačaj“ se toga.
  A ovde još blefiraju ljude
  – politiku vbode – blefom se povode,
  jer za njih to i nije ludost
  prevarit nekog – smatra se mudrost!
  Takva politika – kratkog je daha
  al’ ovde je odavna uzela maha
  još od Kalfe kad je Kalif bio
  on je takvu školu oformio
  da jedno govori a drugo da radi
  i trabante svoje (srbske) zavadi,
  pa onda preseče „gordijev čvor“
  – i „mudro reši“ – politički spor.
  Za to nam tako traljavo ide
  mnogi pravu istinu ne vide
  duboko je zatrovan srbski duh
  politikom Kalfe – uništen mu sluh.
  Lopovskom stazom on hodio
  na tankoj uzici Srbe vodio
  da Srbi ne smeju da se slože
  već stalno moraju da se glože,
  jer ta nacija premoćna bi bila
  – ti ljudi po ljudskosti – prava su sila!

 2. 570 000 гласова је освојио Богољуб Карић јуна 2004. на председничким изборима као кандидат групе грађана. ПСС је основан за локалне и покрајинске изборе 2004. и освојио нешто више од 5% гласова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here