Милачић: Ја сам Црногорац какав је био Његош, а то значи Србин!

Поделите:

Режимска „Побједа“ се, видим, брине – путем наводних неименованих извора – откуда ја на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем у Новом Саду. Како то да сам се појавио тамо, а није неки „аутентични представник Срба“ из Црне Горе. Зашто сам позван, а „изјашњавао сам се као присталица црногорске независности“. Како то да сам ја „национални Црногорац представљао Србе“. Коначно, и то и са насловнице: „Од када сам Србин?,“ реаговао је данас лидер Отпора безнађу и новинар Марко Милачић поводом недавног текста објављеног у „Побједи“ и нагласио: Ја сам управо такав Црногорац, какав је Његош био Србин!

„Сада сам им, дакле, Црногорац, а до јуче, до овог састанка који им је засметао због своје тежине и значаја, сам им био Србин, четник, великосрбин, путинофил и тако у недоглед. Сада сам им ‘национални Црногорац’, а до јуче сам ‘рушио Црну Гору’. Сада сам ‘присталица црногорске независности’, а до јуче ‘мрзитељ свега црногорског’. До овог састанка ‘Побједа’ – и остала медијска послуга режима – писала је у духу: ‘Од када је Милачић Црногорац?’.

Да скратим причу: Срећан сам због тога! Јер сам и једно и друго, истовремено, јер другачије и не може бити! То сам и казао – и само то ћу саопштити од свега изреченог на том значајном састанку који је био интерне природе: ‘Званична црногорска политика намеће атмосферу и дух да си већи Црногорац, што си мањи Србин, док су у Његошево вријеме Црногорац и Србин били синоними. Ја сам управо такав Црногорац, какав је Његош био Србин’. Свједоци за ово су ми Александар Вучић, Милорад Додик, патријарх Иринеј, Ивица Дачић, Ана Брнабић, Никола Селаковић и сви присутни на том састанку,“ нагласио је Милачић и додао:

„‘Побједа’ пише, спина ради, и да ‘нијесам желио митрополита Амфилохија на анти-НАТО протесту, али да ми сада није сметао патријарх Иринеј’. Ријеч је о потпуно различитим поводима и форматима, али је то, да ипак кажем, дјелимично, тачно. Међутим, не због различитих ставова са митрополитом, већ због мог виђења стратегије и борбе за заједнички ствар, у том случају неутралну Црну Гору.Вјерујем да је борба за неутралност универзална вриједност, не ексклузивитет нити једног народа, нити конфесије, а да Црква може, и треба(!), да се бори против уласка у НАТО, али својим методама и путевима, који нужно не морају да се увијек поклапају са нашим, политичким.

Дакле: искључиво питање стратегије и тактике борбе, о чему сам и лично, веома отворено и критички, више пута говорио митрополиту Амфилохију, којем све то није сметало да ме крсти, мене и мога Вука. Напротив: блиски смо.“

marko milacic fotka 409x303 Милачић: Ја сам Црногорац какав је био Његош, а то значи Србин!

Вјековни је циљ атлантистичког духа неслободе да истински слободан народ збуни, ослаби и уништи

„Још нешто: ни ја ни предсједник Србије нисмо одбили да издамо пасош ни Андрији Мандићу ни било ком Србину из Црне Горе, што је застиђе режима и ‘Побједе’, која нетачно пише, а режим диктира, уз омаловажавање, да сам на састанак позван накнадно. Ни тада ни данас нисам био резерва и замјена за било кога, нити сам икада дозволио да будем замјена било коме, иако је то нормално, логично и очекивано за полтронистички дух ‘Побједе’ и званичне Црне Горе,“ напоменуо је лидер Отпора безнађу и истакао:

„Дубоко вјерујем, знам, да сам био аутентични представник Срба на том састанку, исто као што сам био и аутентични представник Црногораца: исти смо народ! Управо је вишедеценијски, рекао бих и вјековни, циљ атлантистичког духа неслободе и њему сличних анти-духова, да се тај истински слободан народ, као најбројнији на овим просторима, збуни, ослаби и уништи. Моја жеља и дугогодишња борба јесте, између осталог, побуна управо против тога, на један, чини ми се, другачији, модеран, принципијелан и универзалан начин.“

Коначно, наводи Милачић у свом посту, „пита се ‘Побједа’: Зашто сам позван на овако важан састанак?

Најбоље процијените сами,“ поручио је он.

ИН4С

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here