На инаугурацију не долазе два бивша председника, један није позван док је други на Хиландару

Поделите:

Бивши председник Југославије Војислав Коштуница неће се појавити на инаугурацији Александра Вучића, јер ће се у то време налазити на Хиландару, сазнаје „Блиц“. Са друге стране, сарадници Бориса Тадића тврде да њему као некадашњем председнику позив није стигао.
Инаугурација Александра Вучића окупиће много већи број људи него што је то било у ранијим случајевима, између осталог и због тога што ће се на њој појавити много гостију из иностранства. Пракса је, иначе, да се на овакве догађаје позивају и бивши председници, независно од политичких табора којима припадају.
Извесно је, међутим, да на свечано обележавање Вучићевог ступања на дужност неће доћи бар двојица његових претходника. Како сазнаје „Блиц“, у петак у Београду неће бити Војислава Коштунице, јер већ неко време борави на Хиландару.
– Боравак на Хиландару је раније планиран и нема никакве везе са избегавањем инаугурације. Сигурно је да у том тренутку неће бити у земљи – наводи наш извор.
На инаугурацију неће доћи ни Борис Тадић, који је у два мандата био председник Србије. Како је „Блицу“ рекла његова саветница Марина Комад, Тадићу није стигао позив.

– И да је добио позивницу, не би отишао на Вучићеву инаугурацију – наводи Комадова.Преостали бивши председници државе добили су позив да дођу на овај догађај. Милан Милутиновић, који је био српски председник од 1997. до 2002, потврдио је за „Блиц“ да ће се појавити у Палати Србије, а исти одговор добили смо и од Зорана Лилића, који је четири године провео на месту председника СРЈ.
Добио сам позив и сигурно ћу се одазвати на њега – наводи Лилић.

Очекује се да ће у петак на свечаном скупу у Палати Србије бити и Томислав Николић, који је до скоро био на функцији председника Србије.

 

Блиц

Поделите:

1 COMMENT

  1. Velika šteta što ova dva majmuna, mamlaza idiota i lopova, (DrK-adžija „pravnih nauka“ Voja Koštunica i drugi mamlaz, idiot i lopov „akademilov sin“) neće biti prisutni pa da Alek za TV organizuje jedno spektakularno hašenje dvojice vucibatina! Ovaj drugi, (akademikov sin), (navodno) „ne bi došao i da je pozvan“?! A nezna jadan da će tamo biti brojne TV kamere i blicevi koji će da sevaju i da bi mogla neka kamera i njega da uhvati pa da ga ljudi vide (a i on sam sebe) u novinama i na TV i na „face“u!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here