Нови Сад годинама није наплаћивао Бати Кан-Кану закуп хотела на Петроварадину

Поделите:

Локалне самоуправе према истраживању Инсајдера не пописују чак ни имовину. У Новом Саду, другом по величини граду у Србији, надлежни органи не знају са колико земљишта, пословних простора или стамбених квадрата располаже град. Зато је било могуће да се од 2006. године не наплаћује закуп хотела на Петроварадину.

ЈП „Пословни простор“ Нови Сад располаже се са око 220.000 квадрата које може да издаје у закуп. Како је показало истраживање Инсајдера и локалних станица АНЕМ-а, почетком 2015 више од 60 хиљада квадрата овог простора није било издато закупцима.

Вишегодишња неодговорност локалних власти довела је до тога да се чак закуп 5.000 квадата на Петроварадинској тврђани не наплаћује.

Наиме, хотел Варадин који се налази на Петроварадинској тврђави је дат је у закуп још 2006. хотелско угоститељком предузећу Парк које је тада било у власништву Ратка Буторовића, познатијег као Бата Кан-Кан. Буторовић је годинама био председник ФК Војводина, а у службеним белешкама МУП-а током 90-тих је повезиван са црногорским мафијашким кланом.

Уговор између Града који је тада водила Маја Гојковић и Ратка Буторовића о закупу хотела Варадин који је касније преименован у „Леополд“ на ексклузивној локацији потписан је 2006, а простор од преко 5.000 квадрата дат у закуп на 30 година.

Закупац је требало да обави реконструкцију и да за то буде ослобођен плаћања закупнине пет година, при чему би уложио шест милиона евра у обнову.

Од самог почетка однос између Града и закупца није био по закону, јер Парк није поштовао обавезу из уговора да положи гаранцију пословне банке у износу од 10 одсто пројектоване вредности радова.

Шта се дешавало од 2006. до данас и зашто су локална јавна предузећа партијски плен, гледајте вечерас у емисији Инсајдер на локалу на ТВ Н1 или уживо на Инсајдеровој фејсбук страници.

insajder.net

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here