Oвако је Титов режим убијао, затварао и опљачкао „класног непријатеља“ (видео)

Поделите:

У емисији „Српска раскршћа“ , у продукцији „Helm cast“ водитељ Никола Јовић је са својим гостом др Срђаном Цветковићем, вишим научним сарадником са Института за савремену историју, разговарао о комунистичкој диктатури у Србији, о политичкој репресији, масовним убиствима и култу вође у периоду 1944.-1991.године.

Eмисија се, између осталог, бави питањима зашто је Србија несразмерно више страдала после рата од других југословенских република, зашто је комунистичко насиље и репресија била несразмерно већа у Титовој Југославији него у другим социјалистичким државама тог периода.

Цветковић је рекао да  је у у Француској након ослобођења од нациста убијено око 8.000 људи док је у Србији та цифра била око 60 000, од чега до чега половина без икаквог суђења.

– Тамо се ради о 250 људи на милион становника, а код нас на 6000 до 10000 људи на милион становника. То су велике диспропорције – закључује Цветковић.

Он је објаснио да је комунистички режим истрагу против колаборациониста користио да се обрачуна са политичким и класним непријатељима. Он је посебно указао на конфисковање имовине као врсту притиска.

– У Србији је 80 посто имовине индустријског капитала ушла у руке ове државе тако што су неки људи ликвидирани или ухапшени а њихова имовина прешла у државне руке  – рекао је Цветковић за „Helm cast„.

Пошто ни за ове злочине жртве и њихови потомци нису добили „извињење“ и „покајање“ , није за очекивати ни да се комунисти и њихови биолошки или идеолошки потомци покају за оне много веће злочине.

Правда

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here