Палма после гласања против владе: Нисмо ни власт, ни опозиција

Поделите:

Драган Марковић Палма о позицији Јединствене Србије после гласања против владе

НИСМО више у власти, али ћемо подржати све што је добро за државу – поручио је у петак, за „Новости“, лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма, дан после гласања, кад се у парламенту изјаснио против Ане Брнабић и Владе.

На питање – каква је позиција његове партије у владајућем савезу, он одговара:

– Нисмо ни власт, ни опозиција. Немамо ниједног државног секретара по министарствима, нити директоре јавнх предузећа, нас нема ни на једној функцији у републици и зато нисмо власт. А нисмо опозиција, јер она критијује све мере и потезе власти. Ми ћемо и даље да подржавамо Вучића и његову политику и гласаћемо за све добре законе који буду стигли у Скупштину Србије.

Упитан – хоће ли се променити коалициони однос са социјалистима, чији су представници у тиму Брнабићеве, Марковић каже:

– Односи са СПС су изузетни. Братски. У коалицији смо од 2008. и за то време много пута се десило да они гласају за неки закон или одлуку а да ми будемо против, и обратно.

Упркос нагађањима да ће се Марковић предомислити у последњи час пре гласања о влади, то се није догодило:

– Наш став о томе зашто нисмо гласали „за“ је познат, а ево ни канцеларка Немачке Ангела Меркел није гласала за Закон о истополним браковима. А у односу на Меркелову ја нисам ни мали шраф. Ми у ЈС смо породични људи и нисмо гласали за оне који немају породицу. У реду је ако је неко нема због, не дај боже, медицинског проблема, али овде је нешто друго у питању.

ВУЧИЋ: СВАКО БИРА ПУТ

СВАКО бира свој пут, размишља како да добије поверење грађана и како да им се обраћа. Ја то поштујем – рекао је Вучић поводом Марковићеве изјаве о статусу ЈС у коалицији.

Новости

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here