ПОДГОРИЦА: Медојевићу скинут имунитет

Поделите:

Посланици владајуће коалиције у Скупштини Црне Горе вечерас су на захтјев специјалног државног тужиоца укинули имунитет посланику Демократског фронта Небојши Медојевићу.

Посланици ДФ-а и посланик Социјалистичке народне партије Александар Дамјановић напустили су салу уочи гласања.
Захтјев за укидање имунитета специјални државни тужилац Миливоје Катнић поднио је како би се одобрило покретање кривичног поступка против Медојевића, због сумње за прање новца.
Лидер ДФ-а Андрија Мандић током расправе рекао је да је Црна Гора, због овог захтјева специјалног државног тужиоца, на ивици грађанског рата.

„Нисмо наивна организација кад нас неко угрожава, а сад смо врло угрожени“, рекао је Мандић и замолио посланике владајуће коалиције да се, како је додао, не играју са грађанским миром у земљи.
Мандић је нагласио да је евентуално хапшење Медојевића црвена линија преко које ДФ неће прећи.

Посланик ДФ-а Предраг Булатовић поручио је да ће 17 посланика те политичке групације остати у парламенту до евентуалног привођења Медојевића.

„Ако се данас пређе црвена линија, ми идемо у одбрану ДФ-а. Ми остајемо у Скупштини све док врховни државни тужилац Ивица Станковић не да обавезујуће упутство или неко слично њему којим ће суспендовати одређивање притвора Медојевићу. Ако жели сила државе да дође и примијени силу на 17 посланика ДФ-а нека изволи“, рекао је Булатовић.

Медојевић је данас поновио у парламенту да у његовом случају нема кривичног дјела, те поручио да је Катнић обмануо посланике „јер новац није стечен нелегално“.

„Тужилац није дао ниједан доказ, чак ни индицију да је новац неегално стечен. Осумњичени грађанин БиХ је грађевински радник, није ни тајкун, ни криминалац, ни шверцер“, истакао је Медојевић и поручио да се нелегални новац не „пере“.

Он је поновио и да Катнић треба да буде смијењен.

РТРС
Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here