Рачун Адвокатске коморе Београда у блокади: Ко се игра новцем адвоката?

Поделите:

Адвокат Владимир Гајић, који је 10. јуна на изборној скупштини Адвокатске коморе Београда (АКБ) изабран за председника, открио је за „Вести-онлине“ да Поштанска штедионица, и поред упозорења, неосновано и нелегално држи у блокади рачун Коморе већ месец и по дана.
У саопштењу послатом нашој редакцији пише да „банка Поштанска штедионица АД Београд дефинитивно неће да деблокира рачун Адвокатске коморе Београда који држи незаконито и без правног основа у блокади већ 45 дана. Први човек банке, господин Бојан Кекић, стари је кадар СПС још из времена Слободана Милошевића, а управљање банком је својеврсни партијски плен, јер се на њено чело не долази на основу стручности и компетенција. Поред тога, он је и уплашен од Раде Селаковић из Управног одбора банке, запослене у БИА, која користи свој положај у приватне сврхе. Адвокатска комора Београда посебно је забринута за свој депозит након сазнања да је Поштанска штедионица на крају 2016. године имала губитак од скоро 60 милиона евра“.

Такође, Адвокатска комора Београда најавила је да ће „поднети кривичну пријаву против Бојана Кекића, тужбу за накнаду штете против банке и тражиће наџор над радом ове банке од стране Народне банке Србије.“

„Адвокатска комора Београда неће дозволити никоме да се поиграва новцем београдских адвоката“, нагласио је Владимир Гајић у саопштењу достављеном нашој редакцији.

Вестионлине

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here