Руси у приправности: Подигнута борбена готовост!

Поделите:

Руски системи противваздушне одбране на Далеком истоку су доведени у стање повећане борбене готовости због напете ситуације између Северне Кореје и Америке.

Снаге ПВО и ваздушно-космичких снага у Далекоисточном региону су ојачане.
„То што се данас дешава у вези са Северном Корејом изазива осећај забринутости и због те ситуације разумемо потребу за додатним мерама како би се осигурала наша територија“, рекао је члан Савета Федерације Виктор Озеров за Спутњик.

Он је нагласио да руска војска пажљиво прати догађаје на Корејском полуострву, посебно у зонама одакле могу да буду лансиране ракете.

Предузете су мере за случајеве ако севернокорејске ракете буду погрешно наведене, а постоје и други задаци.

Снаге ПВО нуклеарног обуздавања омогућавају да се Американци одврате од даљих одлучних корака, објаснио је Озеров.
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров каже да је ризик од војног сукоба поводом севернокорејског ракетног програма веома велики, као и да је Москва веома забринута због претњи нападом које размењују Пјонгјанг и Вашингтон.
„Јача и паметнија страна мора да предузме први корак како би ублажила кризу“, рекао је Лавров говорећи на форуму за руске студенте, пренео је Ројтерс.

guam severna koreja sad amerika nuklearni rat kim džong un trampОн је охрабрио Пјонгјанг и Вашингтон да се придруже руско-кинеском плану, према коме би Северна Кореја обуставила ракетне пробе, а САД и Јужна Кореја увеле мораторијум на војне вежбе великих размера.

Ситуација на Далеком истоку стигла је готово до усијања након што је амерички председник Доналд Трамп обећао Северној Кореји „ватру и бес“, уколико та земља буде представљала реалну опасност по САД.

Пјонгјанг је на то одговорио да проучава могућност напада на америчке базе на острву Гуам.

Мондо.рс

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here