Специјална емисија: Шешељ, Вучићевић, Kрстић и Вук Станковић говоре о злочиначкој акцији Олуја!

Поделите:

На ТВ Пинк у току је специјална емисија о злочиначкој хрватској акцији Олуја. Гости у студију су председник Српске радикалне странке др Војислав Шешељ, маркетиншки стручњак Небојша Kрстић, аналитичар Дејан Вук Станковић и главни и одговорни уредник „Информер“ Драган Ј. Вучићевић

 

22.08 – Аналитичар Дејан Вук Станковић сматра да треба да побољшамо односе са Хрватском, мада види да се спрема царински рат.

– Подсећам вас на инаугурацију Kолинде Грабар Kитаровић на којој је Вучић „украо шоу“ Kолинди, која је имала провокативне изјаве, подсећам вас на ломљење ћириличних табли и тако даље. А све то ради држава која је у ЕУ. Србија мора рационалном политиком да нанесе малу штету Хрватској и да јој врати истом мером. Треба да будемо свесни њихове перфидне политике и да се наоружавамо у политичком смислу. Треба да будемо спремни на то да ми нећемо имати пријатељство са њима – рекао је Станковић.

22.03 – Маркетиншки стручњак Небојша Kрстић сматра да је обележавање које смо видели јуче било достојанствено, без тешких речи и претњи.

– Мислим да треба да сви заједно нађемо излаз из ове ситуације, ситуације цинизма с једне стране и сећања на жртве са друге. Треба да разговарамо – рекао је Kрстић.

22.00 – Уредник „Информера“ Драган Ј. Вучићевић сматра да су власти из Београда ћутке гледале злочине, а да је већи проблем оно што се дешавало после 5. октобра.

– Забрањивали су да поменемо Олују, да је обележимо. Да ли се сећате да се до 2015. обележавала годишњица Олује? Није! А знате ли зашто? Борис Тадић је рекао да се то неће радити да се Хрвати не би љутили – рекао је Вучићевић.

21.47 – Маркетиншки стручњак Небојша Kрстић рекао је да Хрвати нису побили те људе, већ су то урадили злочинци који припадају том народу.

– И председник је јуче био одређенији у свом говору, па се оно што је јуче рекао не може негативно протумачити. Битно је конкретно говорити о жртвама и тражети конкретне кривце – рекао је Kрстић.

Kада је реч о изјавама хрватских званичника, како сматра, види се да и они сами траже оправдање за злочин, јер „се стално нешто правдају“.

– Постоји тенденција да је овај злочин један од највећих у светској историји. И ово је највеће етничко чишћење од Другог светског рата. То су чињенице – рекао је Kрстић.

21.41 – Драган Ј. Вучићевић је подсетио да се на прослави „Олује“ није било високих светских званичника по први пут, те да се окупило свега 8.000 људи, према писању хрватских медија.

– Ово не потире чињеницу да они славе масовно клање. Они се заиста ничега не стиде. Не стиде се четворо деце које смо данас намерно ставили на насловну страну. Та деца су убијена у бомбардовању избегличке колоне. За ту децу и 2.000 побијених Срба нико није одговара – рекао је Вучићевић за ТВ Пинк.

21.37 – Аналитичар Дејан Вук Станковић оценио је да је изјава Пленковића неумесна и цинична, а истовремено показује да премијер Хрватске не жели добросуседске односе.

– Постоји анти-српски образац који је део њиховог културног идентитета. То је доказ да Хрватска није достигла цивилизацијске вредности које се цене у Европи. Ово се види и кроз изјаве хрватске председнице Kолинде Грабар Kитаровић. Постоји толеранција у Бриселу и Вашингтону, што проистиче кроз чињеницу да је Хрватска добар савезник – рекао је Вук Станковић, додајући да је лојалност стечена жељом Хрвата да се додворе САД и Европи.

21.33 – На самом почетку емисије председник СРС Војислав Шешељ прокоментарисао је изјаву хрватског премијера као врхунски цинизам и безобразлук.

– Сетим се Јована Дучића који је у Белој кући рекао да су Хрвати најхрабрији јер се ничега не стиде. И заиста је тако. Они величају најгори злочин и спремни су да злочине понављају, чега смо сведоци у прошлости – рекао је Шешељ за ТВ Пинк.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here