Срби, истакните српски барјак без страха од криминалаца на власти

Поделите:

Држава је нијема и слијепа у многим случајевима истицања албанских застава у Улцињу, Тузима, Гусињу, те хрватских застава у Боки или турских у бројним градовима на сјеверу Црне Горе. Међутим, када се овако што покуша од стране Срба, црногорске власти одмах посежу за хапшењем. Ради се о селективној правди и селективним правима која нису иста за све грађане Црне Горе. Када је у питању српска заједница основна људска права су непостојећа.
Нагласимо да држава чак не реагује ни на истицање симбола албанских паравојних формација. Надлежни црногорски безбједносни, али и правосудни органи и даље се не оглашавају поводом албанских застава и паравојног кампа на планини Румија, изнад Бара. Међутим, смета им српски барјак на свадбама, славама и празницима и врло су ревносни да ухапсе припаднике српске заједнице када истичу симболе свог идентитета и традиције.

Евидентно да представници власти, свјесни свог поријекла и свог конвертитства, покушавају да селективном примјеном закона што прије своју прошлост преселе у далеки заборав. Дакле, што даље од свог поријекла, симбола, историје, идентитета па чак и по цијену употребе репресивних мјера.

Срби, истакните српски барјак без страха од криминалаца на власти! Поносите се својим знамењем, традицијом, својим прецима. Младожење, дјевери и кумови, ако немате барјак за свечану прилику редакција ИН4С ће вам радо позајмити српску тробојку.

ИН4С

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here