Тешко рањени Стив Скализ био најважнији Трампов човек у доњем дому Конгреса САД

Поделите:

АМЕРИЧКИ ЛИДЕР УМЕСТО ПОРЕСКЕ ПРИЈАВЕ, ОБЈАВИО СВОЈУ ФИНАНСИЈСКУ ДЕКЛАРАЦИЈУ

Појавиле су се претпоставке да је Скализ требало да буде убијен јер је „дубока држава“ наумила – с обзиром да Трампа у првим налетима није успела да обори – да га полако потчињава себи преко Сената и Представничког дома. Са амбицијом да блокира његове спољнополитичке иницијативе и свако озбиљније приближавање са Русијом

БИРО за питања етике при влади САД објавио је финансијску декларацију Доналда Трампа за 2016-ту годину.

То је документ од 98 страница у којем се наводи да је актуелни председник САД прошле године зарадио $19,7 милиона захваљујући хотелу у Вашингтону, а $37,2 милиона од летовалишта Мар-а-Лаго на Флориди.

Трампов профит од голф-клуба у Бедминстеру (у држави Њу Џерси) био је $19,8 милиона ($800 хиљада мањи него 2015-те).

Републиканац наводи и да је добио хонорар за књиге у износу $7 милиона, а да има пензију од $84 хиљаде од Удружења филмских глумаца САД

У декларацији се наводе Трампови приходи од 565 различитих компанија и организација од $288 милиона.

Биро је указао да их је Трамп све напустио дан пре своје председничке инаугурације.

Скализ и Трамп у Овалном кабинету

Ова декларација садржи мање података него што би садржавала његова пореска пријава. Он, међутим, одбија да је обелодани, а по закону има на то право.

Трампови политички противници и медији који га непрекидно држе „на нишану“ и због пореске пријаве и због „руских веза“ сложно су заобишли неке аспекте пуцњаве у којој је на бејзбол-терену замало био убијен Стив Скализ, координатор републиканаца у Конгресу САД.

Ево неких од прећутаних и игнорисаних момената.

Пуцало се на Трампов рођендан (14. јуна). Скализ је близак Трампов човек, а у Републиканској партији је био задужен за страначку дисциплину конгресмена у доњем дому парламента.

Скализ је од првог дана на Трамповој страни и подржава све његове иницијативе. У завођењу реда међу конгресменима-републиканцима имао је, нарочито последњих недеља, доста успеха.

То је за Трампа било утолико важније што је формални лидер републиканаца – спикер Представничког дома Пол Рајан – много ближи Хилари Клинтон него ли њему.

Већ су се зато појавиле претпоставке да је Скализ требало да буде убијен јер је „дубока држава“ наумила – с обзиром да Трампа у првим налетима није успела да обори – да га полако потчињава себи преко Сената и Представничког дома. Са амбицијом да блокира његове спољнополитичке иницијативе и свако озбиљније приближавање са Русијом.

Факти

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here