Титова унука: Да је деда жив, сам би скинуо плочу у Загребу

Поделите:

Саша Броз, унука некадашњег доживотног педседника бивше заједничке државе СФРЈ Јосип Броза Тита, поручила је да би њен деда, да је жив и када би видео све ово што се дешава у вези са преименовањем трга у Загребу који носи његово име, сам уклонио плочу.
Саша Броз је на својој Фесјбук страници грађанима поручила да се извињава због, како је навела, медијског терора који сви заједно трпе ради најважније споредне ствари на свету – а није фудбал.

Након што је попустио притиску деснице, загребачки градоначелник Милан Бандић најавио је да ће на првој седници Градске скупштине предложити да се Трг маршала Тита преименује у Трг Републике Хрватске.

Његова најава узбуркала је хрватску политичку сцену, а на новонасталу ситуацију реаговала је и унука Јосипа Броза Тита, Саша Броз.

Она је навела да јој је изузетно жао што се хрватска метропола бави оваквим стварима, а занемарује квалитет живота својих грађана.

„Као прво, драги пријатељи, желим свима да се извиним јер се они које смо бирали не баве ВАМА / НАМА него човеком који је мртав 37 година. Искрено ми је жао што је очито квалитет живота у метрополи мање битна од имена једног трга. Волела би вас утешити и рећи ‘ајд фала Богу скинули га’ и та ће тема бити стављена ад ацта…. Извињавам се поново јер знам да неће. Нажалост. Лоботомију људима не можеш направити забранама, сељакањем кипића и тргића јер види врага и жутог и црног и црвеног и зеленог…“, навела је.

Брозова унука је истакла да људи знају како се тај трг зове и зашто.

„Они носталгични могу пут под ноге па прошетати по неком од братских тргова и улица у суседству или отићи даље до Кипра, још даље до Москве или пуно даље до Индије. Тито је отишао у историју ?!? Оуууу јееееах одавно још дебело за свог живота и тамо ће остати сигуран од кипића и тргића“, навела је такође.

Уверава да је њен деда жив и да види „Рвацку“ данас сам би, каже, скинуо плочу са његовим именом са трга и то – одавно.

„На крају извињавам се и ради невиђеног медијског терора који сви заједно трпимо ради најважније споредне ствари на свету – а није фудбал. А сад …..ајмо да радимо!!!!“, написала је Саша Броз на својем Фејсбук профилу.

Танјуг

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here