Трамп објавио видео на коме наводно удара човека који носи лого Си-Ен-Ена

Поделите:

ВАШИНГТОН – Амерички председник Доналд Трамп објавио је данас преко Твитера видео који га приказује како „удара” човека чије лице је скривено логом Си-Ен-Ена (CNN).

Није јасно ко је продуцент тог кратког намештеног видеа али је објављен са Трамповог званичног налога, преноси агенција АП.

Трамп је у последње време појачао вербалне нападе на медије, и посебно на кабловске телевизије, али један његов саветник сматра да нико ово не би то схватио као претњу и изразио наду да то неће тако схватити. Саветник Беле куће за безбедност рекао је за Еј-Би-Си (ABC) да мисли да Трампу „на кабловским телевизијама деле ударце и да има права на то да одговори”. Портпаролка Беле куће Сара Сандерс рекла је прошле недеље да Трам ни на који начин није никад промовисао или подстицао насиље.

CNN је реаговао на најновији Трампов видео. Портпаролка те телевизије рекла је данас да је то „тужан дан када председник САД охрабрује насиље против новинара: „Јасно је да је Сара Сандерс лагала када је рекла да председник никад то није радио”.Како је она навела, Трампово „детињасто понашање далеко је испод достојанства његовог положаја.

„Ми ћемо наставити да радимо свој посао. Он би требало да почне да ради свој”, рекла је портпаролка CNN-а.

(Танјуг)

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here