У ЕУ 50 терориста спавача чека сигнал за масакр!

Поделите:

Камп за обуку елитне јединице самоубица који су припремали нападе по Европи налази се на подручју Сирије.

У Сирији је откривен камп такозване Исламске државе Ирака и Леванта (ИСИЛ) за обуку џихадиста за нападе по Европи, а за две и по године рада кампа, на подручје Европе пребачено је више од 50 терориста, већином „балканском рутом“, тврди загребачки Вечерњи лист

„Џихадиста заробљен у недавно ослобођеном ирачком граду Мосулу открио је истражитељима податке о кампу за обуку терориста који су имали задатак да изводе терористичке нападе широм Европе. Како тврде ирачки истражитељи, ради се о изузетно високо позиционираном терористи који је био ожењен сестром једног од најближих сарадника калифа Абу Бакр Ал-Багдадија“, наводи лист на свом сајту.

Ухапшени џихадиста истражитељима је дао податке да се тај камп за обуку елитне јединице самоубица који су припремали нападе по Европи налази на подручју Сирије, тврди лист.

Како се наводи, та јединица је била у координацији са симпатизерима терористичке организације Исламска држава који су регрутовани преко интернета и друштвених мрежа по целој Европи.

isis džihadisti pretnje balkan islamska država srbija

Сви ти терористи по завршетку обуке су преко Турске, и даље „балканском рутом“, са лажним сиријским и ирачким пасошима, пребацивани у европске земље са групама миграната, наводи лист.

Џихадиста је открио и да су последњи терористи балканском рутом пребачени у фебруару 2017. и да је камп још увек активан.

За две и по године рада кампа, само на подручје Европе пребачено је више од 50 терориста, спавача-самоубица који чекају наредбу за акцију, тврди лист, наводећи да је џихадиста открио да су нападе на Париз и Брисел 2015. и 2016. извели терористи који су завршили обуку управо у том кампу.

Танјуг

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here