Владика Андреј са децом Просвјетине школе у Бечу

Поделите:

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј, у петак 20. октобра уприличио је у храму св.Саве у Бечу пријем за родитеље и децу Просвјетине школе српског језика.

Преосвећени Владика је љубазним речима поздравио присутне и показао велики интерес и симпатију за ђаке и рад школе. У име присутних, њему је на досадашњој великој помоћи и подршци захвалио проф. Срђан Мијалковић, оснивач школе и председник Просвјете.

После програма који су ученици и клинци из Малог хора Просвјете извели, као и лепог послужења, Епископ је позвао госте у своје одаје где је у веселом и отвореном разговору са ђацима и родитељима похвалио и охрабрио њихов труд на учењу и чувању српског језика и културе.

Владика Андреј је одушевљеној дечици поделио лепе поклоне и нарочито истакао ангажман родитеља и вредни рад тима младих педагога Просвјете: „Без великог труда свих вас, од председника до родитеља, наставника и деце, школа не би била тако успешна“ рекао је Епископ.

Он је обећао да ће се његова подршка и помоћ школи наставити и позвао је све госте да се неком лепом приликом поново сусретну под његовим кровом .

Иначе, Просвјетина школа је једина могућност да бројна деца из Беча уче српски језик. У Аустрији не постоје школе где се учи српски, који официјелно није признат, већ се инсистира на политички наметнутом тзв. „БКС језику“ (босанскохрватскосрпски).

Служба за информисање, Просвјета Беч , 21. 10. 2017.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here