Зукорлић: Питање Српске отвара питање Рашке (Санџака)

Поделите:

Врло ме занима дијалог о Косову, и поздрављам ту иницијативу. Сматрам да би у тај дијалог требало да се укључе све структуре, сви представници институција и истакнути грађани, као и Бошњаци, каже посланик и председник Бошњачке демократске заједнице (БДЗ) Муамер Зукорлић.
Питање Косова није само српско-албанско питање, већ и регионално и безбедносно – каже он.

Међутим, наводи и да би питање укључивања босанскохерцеговачког ентитета Републике Српске (РС) у тај дијалог представљало распакивање целог региона.

– О РС у Србији не би смело и могло да се прича без Сарајева. Хоћу да кажем да, ако би се причало о РС, онда би се ту морало укључити и Сарајево, али и Санџак – каже Зукорлић за „Данас“.

Према његовим речима, било која политичка идеја јесте легитимна све док подразумева међусобно уважавање, поштовање суверенитета, државе, граница држава и томе слично.

– Не може се третирати питање РС у Београду само, односно унутар српског унутрашњег дијалога. То питање отвара и питање Санџака, односно ми бисмо морали у томе да учествујемо, али и сви важни фактори у целом региону. Партикуларно отварање питања отвара врата дестабилизацији целог региона – истиче Зукорлић.

Данас

Поделите:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here