Бранко Радун: Амфилохијево држте лопова

Бранко Радун: Амфилохијево држте лопова

ПОДЕЛИ

Читамо и слушамо жестоке изјаве митрополита Амфилохија бившем хрватском премијеру Милановићу због оног што је изрекао за Србе и Србију „шака јада“ добио је од митрополита индиректну претњу божјом правдом. Бајдену је врло оштрим тоном поручио „да клекне пред мученичким и закланим народом и светињама и да се покаје и он и његови Kлинтони и остала разбојничка дружина модерна“.

Извињава се, како га није срамота! Лепо то звучи и годи српском срцу таква кочоперност, али сви ми знамо да се Американци никада никоме нису извинили. Нити ће. Поред тога оштро је напао и НАТО као терористичку организацију, која данас ради оно што су некада чинили Турци Османлије. Пластично је описао коме богу служи НАТО – „то је Хермес, онај древни Хермес, или Молох – богови насиља и тираније, отимања од других, убијања, грађанских ратова“.

Но, шта стоји у позадини ове агресивне летње митрополитове кампање, која је по оштрини засенила и Шешеља. После сабора на Kриту, на чији се одлазак СПЦ одлучила мање-више на наговор митрополита, и поред тога што је већ донета одлука да је „неприхватљив“ и што се више православних цркава одлучило да бојкотују овај „грчки сабор“. Амфилохије је отишао на Kрит и био главни лобиста, који је позивао СПЦ да да легитимитет једном проблематичном сабору у организацији Грка фанариота и са спонзорством „америчког лобија“.

Многи су толерисали митрополитово кокетирање с „црногорством“ као нужним компромисом, али је ово прелило чашу незадовољства. Пре свега код Руса, али и других који нису отишли на Kрит (Бугари, Грузијци, Сиријци). Исто тако свима онима којима је сметао екуменски дух неких докумената на Kриту (а ту има и много Грка) негативно коментарисали одлазак СПЦ на Kрит и улогу Амфилохија у томе.

Смешан је био покушај митрополита да пегла негативне ставове причом како ће телефоном убедити патријархе, пре свега руског, да ипак дођу на Kрит иако су њихова црквена тела већ донела јасне и недвосмислене одлуке. Но, како смо забораван народ, можда и успе у прикривању брљотина демагошким нападима на „непријатеље“.
Kурир

7 КОМЕНТАРИ

 1. nekada sam stvarno postovao Amfilohija
  ali kako je pomogao Milu da dodje na vlast pre dve decenije i pobedi Momira
  ali kako je uzeo titulu arhiepiskopa crnogorskog
  ali kako je odradio za Grke i Amerikance kritski sabor
  nemam vise poverenja u ovog coveka

 2. Бранко соколе, знаш ли ти ко е и када сатвориио Црну Гору, поцепо србство? Знаш ли соколе да е критско и винчанско писмо едно те исто? Знаш ли соколе да СПЦ постое масони, езуите папске, фанарииоти и руске комуњаре. Нађе се и светосавац., што о њима не пишеш?
  Шта ми Срби имамо од борбе тих кланова? Дупло голо и духовни колапапс. Ти, и луд види навиаш Кирилу. Знаш ли ти соколе ко е Кирило?
  Срби ће ово прескочити, остаће мрља на „Видовдан“. Ви пишете о Бгеговићу, Кусти, Пусти, Курти, Мурти…ви сте загледани у Путка и Кирила као западњаци у Папу. Где е ту Богочовек, Господ наш, или без Њега мислите решити ову заврзламу на Земљи?
  Не Бранко соколе, ти си човек у заблуди, ти си у соби кривих огледала. Ти мислиш да нешто знаш, незнаш ништа. Ти пре свега не знаш одакле се кренуло, а како да знаш куда ово иде?
  Ние проблем у теби и сличним што воду на Кремаљску млиницу…него, велике историске грешке повлаче тешке последице Бранко.

  • Поштовани Вуле морам ти рећи да грешиш. Није овај текст написан да би био проруски, већ да би се видела истина о понашању митрополита Амфилохија у вези критског сабора који организоваше Грци уз подршку САД. Тако је и епископ Иринеј Бачки био против одласка на тај сабор а њега нико није до сада оптужио да је „проруски“. Једноставно је било неозбиљно тако мењати одлуке и на крају отићи на један проблематичан сабор о којем је еп Иринеј писао као о сабору који није у духу саборске традиције „један епископ један глас“. Ствар је мног озбиљнија од тога да ли су нам ближи западњаци или источњаци већ да ли нам је блиска истина о томе шта се дешава.

 3. ТАЧНО ДАБИСЕ ВИДЕЛА ИСТИНА!!! Гос, Бранко истина је у великом руском народу са његовом црквом. Код брата Вулета постоји нека мржња према Русији. Штосе тиче Митрополита он је успешно завршио посао склањајући Владику Артемија са Епархије Рашко Призренске даља прича је сувишна. Монте-Негрини забили су нож Србима Његошеве Црне Горе. Захваљујући радњама око Артемија ми имамо велики раскол у Србији. Да не спомињем,Аустралију,Канаду, Америку и Европу све је то дело Амфилохија,Атанасија и Иринеја даби се удворили Бајдену. Архимандрит Сава засебна прича. И овде препоручујем брату Вули да прочита интервју Печату оца Игњатија.

 4. Опрости Бранко. Људски е гредшити, а праштати, то су више сфере битисања човека. Мало људи данас уме опростити, воистину опростити за горку реч. После горке речи само горка уста и ништа више. Свестан е Вуле, али излети. Чойство е чувати другога од себе. (Марко Миљанов)
  Сви зборе о љубави, а љубави нема. Видиш ли то соколе? Љубав е жртва за Бога, майку, сестру, брата, љубу, сина, кћер…Краља, Отаџбину…спремамо се, а све мање смо спремни.
  Постоии и лажна љубав. Она само свана има контуре љубави, а унутра све празно, пусто, површно, пагански. Тако верници данас воле Христа, тако десничари данас воле Круну.
  Срби док су били пагани су били сила од народа, али не би дао минуте ришћанства за годину паганства.
  Я воиистину нисам у току, али е чињеница да е дневна политика увелико ушла у Цркву, да ту постое струе. Све мање према Христу и Св. Сави. Ние то Вулетова памет него Откривење, Свето Писмо. Када? То нико не зна, ни епископи, нико, нико, до Отца Небеског.
  Као историчар, коии е докучиио истине о постању света размишљам много прагматично. Морамо учинити све што е у моћи да сачувамо Народ и Цркву до скончания. Можда грешим, чини ми се да е државама одзвонило. Прнуле у чабак, здеру их уние, европске, азиске, афричке, америчке…
  Найгоре е када човек игнорише проблем, а народ време.

 5. Брат Радославе, какав отац? Отац е едан и никога не Земљи не слови тако. Сви они имаю црквене чинове. Вуле е одрасто у Цркви уз свештено лице, оче Мико, оче Перо… е новиег датума, када е Ватикан запржиио чорбу Православљу. Недай ножа на крсни љеб, ломи рукама.
  Мислиш ли да Вуле не зна да е са Богословског избачена догматика великог Юустина Поповића и замењена Мидићевом зебанцииом койом е трую млади богослови? Мислиш да Виле не зна шта е Америка, шта правда, а шта неправда? Зна Вуле, само се некада прави невешт, зато што то тако треба, зато што то тако мора.
  Све на брдо, па низ брдо. Чини добро, зло пада само од себе и рђе коя изнутра нагриза. Ви сви о Космету, а Вуле ние преболео Скадар на Бойани. Видиш ли брате, ниси слеп да Вукова реформа ние прошла међу Србље. Не ебе Вуле згубидана 2%. Мислиш Вуле е аветиња и сам, осамљен. Заебо си се, зато што корито твое логике искључуе Милицу, србску удовицу, нашу мученицу Оливеру и Стефана Лазаревића, раме уз раме са Байазитом. Тирчин врана, а он белог зекана.
  Пусти Артемиа, не скачи са брода, остани у СПЦ, таласи су високи. Учини ти се све е сада и на век остае. Не, не и не. Све извире, тече и увире у последњи дан. Империе су у транзиту на Балкану. Имамо озбиљан проблем: не разузнамо инат, курчење од политике. Наставимо ли, у проблему смо. Ми смо антички народ, не гологузани и дивљаци иза Карпата.
  Брате желим ти све добро у Господу, и немой реплику, уморан е Вуле. Кад будем расположен написаћу како су стари Срби устайали у Славу Бога (оргинално реч и слово) и како их е Бог сачуво на ветрометини узбурканог па окамењеног мора што се Балканом слови.

 6. САНУ вели:“Срби су дивљаци иза Карпата, Арбанаси Илири.“ СПЦ вели: „Ћирило и Методие су описмели Србе, до Њих ми писмени нисмо били.“ У праву су, сви су у праву. Право е Роде едно, а истина друго. Видите да нема жива раба да око тога са Вулетом уђе у озбиљну причу. Зашто? Неко некога прави магарцем, пада титула и звање. Има манастирске архиве коя е преживела Турке, Латине и комунисте. Немци су спалили Народну, али..велике библиотеке света. Заебали су се. За џаба су Немци и Ватикан уценили Кремљ да ћути. Нема од тога ништа, прдиле зреле, опадале зелене. Сећате ли се „Истарског“ када е Вуле опоненте борца за ћирилицу Збиљића направиио смешним?
  Вуле е у подсвести дете комунизма: „Не може нам ниииико ништа, яачи смо од судбине, могу само да нас мрзе они што нас неееееволе!“

Comments are closed.