Мислав Хорват: Београде, храни псето да те уједе!

Мислав Хорват: Београде, храни псето да те уједе!

ПОДЕЛИ

Деведесетих година су два београдска олоша убила мајку са дјететом током пљачке. Мајци су пуцали у трбух јер су знали да ће тако дуже умирати. Свој су злочин препричали у препуном кафићу, али нико од присутних није позвао полицију, можда зато што нису могли повјеровати својим ушима. Ових дана је једна новосадска олош у препуној Београдској Арени испричала нешто одвратно, али нико од 20 000 присутних није упутио чак ни звиждук. Да ли се опет радило о томе да публика није вјеровала својим ушима?

Србофобне изјаве и аутошовинистички испади најгорих међу Србима нису никаква новост. Што не значи да не требамо на њих реагирати. Након што је недавно вријеђао и клеветао Бања Луку, панонски говнар у свом се новом испаду обрушио ни више ни мање на Београд. Град који га је гостио онда кад га нико други није хтио угостити. Балашевић се захвалио ријечима да је Београд град који псима реже шапе, убија Француза због шала противничког тима, а као симболе Београда прогласио је Змаја од Шипова и Тијану Ајфон.

Kолико нискости у тој изјави?! Управо је Београд град који не убија псе луталице као сви други градови Европе, него Београђани поред својих зграда граде кућице за њих. Једна од ствари која ми је међу првима упала у очи кад сам дошао у Београд, била је баш тај топао однос Срба и Београђана према тим јадним животињама. Често се може видјети сцена како стари чича у шетњи, или млада дјевојка прије посла хране псе луталице. Београд не да није град који мучи псе, него је отворен за свих, па и за такво псето као што је Балашевић.

Не постоји град и земља у којој нема навијачких нереда. У једном таквом нереду страдао је несретни Француз који према изјавама неких свједок и није гурнут, него је сам скочио. Kако било, колико покварен ум мора бити, да некакав навијачки инцидент у којем је судјеловало неколико припадника криминогене субкултуре везује за цијели град и 2 милиона његових становника? У Сплиту су навијачи Хајдука палили инвалида, а касније то и опјевали. Да ли ће Блашевић приликом свог гостовања у Сплиту рећи да је то град који пали инвалиде?! У Београду се дневно налази на хиљаде странаца који одлазе одушевљени гостопримљивошћу Београђана и Срба, али панонски говнар је изабрао један једини изолирани навијачки инцидент да би пљунуо на све Београђане, а тиме и на Србију.

Људска злоба не познаје границе. Наводити неке смјешне ликове из ријалитија за симболе града који је дао толике умове, геније, звијезде и величине показује сву одвратност ауто-шовинистичког, србофобног менталног склопа. Ријалитији постоје у цијелом свијету, дошли су са запада којем се Балашевић и њему слични толико диве. У чему је проблем што постоје Змај и Тијана Ајфон? Свако друштво, па тако и српско има своје хероје, има своје узоре и вертикале, има своје миљенике, фрикове попут то двоје, а и издајнике као што је Балашевић.

О бијелини Београда писао је нобеловац Иво Андрић. Један од највећих хрватских пјесника, Антун Густав Матош са жаљењем је констатирао како се након велеградова – Париза, Беча и Београда мора вратити у провинцијски Загреб. Трагично преминули сплитски пјесник Владимир Черина пјевао је о Београду као граду хероју са срцем и душом. Град на најљепшем мјесту на свијету, настао на ушћу Саве гдје „Дунав љуби небо“, са најљепшим женама, најбољом храном, најлуђом забавом и најотвренијим људима. Све је то Београд, све је то Србија – вјечни град, вјечно млад. Град који храни псе, чак и кад га уједу као ово псето.

Патриот

10 КОМЕНТАРИ

 1. Politicki Beograd ima „CRNE TACKE“,a to su SKUPSTINA,VLADA,PREDSEDNIK,SUD,GOMILA DIREKTORA CRNOGORACA…KOMUNISTICKI TANJUGOVSKI MEDIJI…
  Decenijama se TU sprovodi svaki oblik POTIRANJA SRBA I SRBIJE…
  Balasevic je POSLEDICA tih CRNIH TACAKA…ja ga ne podrzvama,ali ga razumem,SVAKO SE KRECE U MANEVARSKOM PROSTORU,U KOME MU JE DOZVOLJENO.
  Najvece „dostignuce“ antisrba i antisrbije jeste DA MIRNO SERES PO SRBIJI I SRBIMA U SRED BEOGRADA.
  A SVE ZAHVALJUJUCI „CRNIM TACKAMA POLITICKOG BEOGRADA“.
  I danas,KADA SRPSKA DRZAVNA VLAST KAZE „BAS SMO GLUPI“,(KAO PRAZNICNU SAMOKRITIKU),zbog „DIPLOMATSKIH ZLOCINA NAD SRBIJOM“,SA PRAVNIM POSLEDICAMA,te CRNE TACKE BEOGRADA ,“SVETLE KAO NIKAD“!
  Vlast kaze da JE GLUPA,a narod ko cuskija seiri?
  Ne zna se ko je gluplji,NAROD ILI VLAST?
  MRTVA TRKA!
  Gadi mi se Balasevic…ALI,GADI MI SE I TAJ POKVARENI,GLUPI,KORUMPIRANI I NESRPSKI, BEOGRAD,taj sa „crnim tackama“!
  Beograd je svima „glavni grad“,OSIM SRBIMA.
  Zato je ponasanje PANONSKOG GOVNARA,razumljivo.

 2. Hm,hmm…“dosledni ste“..“necemo mi beogradizaciju srbije, mi hocemo srbijanizaciju beograda“..sa pljuvanjem i Tijanom ajfon, istetoviranim kik boxerima..kao „crnim tockama beograda“..?

 3. Видим да је овај што је ово писао и поред ћирилице писао ијекавски па сумњам и за њега да је Србин иначе сам био на концерту и опет бих ишао и платио карту колико год да кошта на концерту није ништа рекао што ја небих потврдио прво преслушајте причу коју имате на јутубу па онда коментаришите!

 4. E bas sam otiso na youtube i saslusao sta je rekao i mogu ti reci brate da si ti TAJ koji nije razumeo poentu onoga sta je g. Balasevic rekao. Odi i saslusaj ponovo odmah ti je iza prve pesme. Ako bas ne razumes on je branio Beograd od sunda i kica kojim ga kite po medijima.

 5. Eeeee, moj ti…pishche ovih redaka, nishta nije sveto, a?
  …ni Balashevic….ne treba njemu da ga neko brani…mada da si u sobi ljudi i da svi treba da upru prstom u onoga ko mrzi, onoga ko pali…u tebe prst uperili bi!…oooo ti mali mizerni nikogovicu, nesretni choveche jedan ti…koliko si mali…koliko si ruzan…koliko…glup si…strahota…

Comments are closed.