Бранко Радун: Одлазак клинтониста и из Србије?

Бранко Радун: Одлазак клинтониста и из Србије?

ПОДЕЛИ

Јануар мења све. Са доласком Трампа на место председника САД много шта ће се променити у америчкој политици – људи и приоритети, савезници и ривали. Нама је од виталног значаја то што ће се ресетовати односи са Русијом са настојањем да се поставе на нове прагматичне основе уместо доклинтоновске антируске хистерије Обамине администрације. Са друге стране Kина постаје ривал број један, пре свега економски. На крају ЕУ губи значај а Немачка се Меркеловом постаје последњи бастион неолибералног клинтонизма.
Србија је много пропатила под клинтонистима и деведесетих и после двехиљадитих. Но постмилошевићевска политичка и медијске елита је у великој мери селектована и формирана од стране клинтониста. Неки од њених припадника су клинтонисти од уверења а други јер је то био начин да успеју по оној народној „ој Турчине од невоље куме“. Но било како било ово је објашњење за перверзну појаву да су српски медији били преплављени онима који су срамотно навијали за Хилари иако су нас клинтоновци бомбардовали 1999. Неко је ту навијао из уверења а неко из користи које има од везе са клинтоновским естаблишментом обамине администрације и сорошевског НВО сектора.

3f3af07912887c9f5890433aa8484917
У Америци су од Трампове инаугурације клинтоновци прошлост но они ће остати присутни у Европи, па и у Србији. То видимо по штетној кампањи која се води против новог америчког председника у медијима који важе за западне и либералне. Ту кампању воде они исти који воде кампању против Русије или против српског национализма. На политичкој сцени клинтониста има и у владајућој коалицији а доминирају у оном што се одазива на проевропска опозиција. Евентуални парламентарни избори који би ишли уз председничке би донели чистку клинтоноваца на политичкој сцени. Без обзира на мотиве за расписивање параламентарних изборе од стране власти (да помогну свог кандидата на председничким изборима) њихов ефекат би био изузетан – одлазак српских клинтониста у политичку пензију. При томе се довољно подсетити како су уз притисак западних амбасада домаћи клинтонисти угурани у парламент. Тим рашчишћавањем политичке сцене, где би се из арене избацили они који имају један или два процента подршке грађана а који се представљају као “фактор”, би се после Брегзита и победе Трампа десила још једна победа која враћа наду Србији.

Аутор: Бранко Радун

13 КОМЕНТАРИ

 1. Niko za Hilari nije navijao iz „uverenja“, jer se radi o neoliberalnoj ELITISTICKOJ politici,a elite nemaju uverenja vec interese.
  Za Hilari se navijalo SAMO IZ INTERESA,pa i u Beogradu.
  Ne treba domace Hilariste sada opravdavati.
  Da li je samo Ceda ili jos neko “ Hilarista Klintinovac“ sa „malim procentom“ na proslim izborima,ne znam,ali,sta ce mo sa GLAVNIM HILARISTOM?
  Sta ce mo sa GLAVNIM KLINTONOVCEM?
  PLATIO BIH DA TO CUJEM.

 2. Бранко, ако е ико бацо капу у небеса када е Британия одлучила да иде из ЕУ, знаш и како сам словиио ту „европску“ дружину биио е Вуле. Живи си сведок. Сведок си колико се Вуле радовао победи Трампа, осећо сам да мора нешто да се деси у Америци кою смо обоиица препознали као империю, али са сигутношћу нисам могао рећи да ће се то десити сада, а не за четири, или осам година. Сведок си и Вулетове: „Живела Империя! Само уз њену помоћ вратићемо отето.“ Па они су….зна Вуле шта су они, али они не туку педере и лезбейке као ми. Ако е болестан, зашто га тучеш? Ние он крив, зна се ко пропагира предерастию и све разврате међу ришћане. Ту су Англофони нама умакли, много знаю ко их ебе у здрав мозак а праве се невешти, и запамти никада Майка на Стива наговорит нећеш, а камо ли на Круну као неке луде народе коии су у светской „правди“ смакли с ума. Ебаше нам кеву, изгубисмо античке градове и земље а правде у овом свету запамти нема.
  Нисам ни начео тему. Ако ћемо коритом лигике комуна – сремског фронта патриотизма ми прво морамо кроз „наш“ САНУ прогурати да су Милица, србска удовица и славни войсковођа Стефан Лазаревић Пета колона.

 3. Нека и клинтониста у Сербии. Сваке багре у њой има, нека и њих. Рвати су угасили србска огњишта, не треба их дирати као мањину у Сербии. Како Вуле? Огњишта е угасиио Београд, не Загреб.Ти си Вуле замериио Карађорђу што стаде пред Вељка? Есам, Бог и истина, Вељко е биио видовит а Ђорђе храбар, талентовано глуп до бола и жељан славе.
  И шта Бранко, сада ћемо ми то решити? Не , не не заноси се. Ми смо се одужили србству да стане ерозия, да сачувамо Войводство и Рашку, план Интернациионале и Броза. Вуле никада неће заборавити Бориса Ељцина и „слабу“ Расию, његове речи: „Србљи, не качите се са НАТО.“ Ипак Борис посла 3500 руских войника на Космет да бране Светиње православне. Он се поклониио над ковчегом Романова из креча извађених. Владимир 2003 повуче руску войску са Космета. Недуго, погром 2004. Арбанаси дивљаю, ломе крстове, пале Светиње…
  Србљи,не ваља вам Борис и речи да се не смемо качити са НАТО, а ваља вам Владимир? Сада кроз Владимира гледамо у Доналда. Ако Доналд призна Крим, Владимир ће Косово, исте секунде.
  Ми нисмо нормални, ми смо луд народ (др Йован Рашковић). Овог великог србског мудраца убили су комунисти из Бгд, и на његово место постравили пандура Мартића. Шта би од Краине? Уместо мудрог Николе Кољевића (самоубиство два метка у глави) постављен е пандур, Србска умире, а он е „брани“. Уредништво „Видовдан“ ово би сасекло али се боии Лазара и клетве, Србљима да затамни прозор, собрање, слободу речи…. ником ние издобрило.

  • Hm,hmm…ovo je papazjanija..RSK je izdala na prvom mestu RS, a u ukupnom „socinjeniyu“ Srbija, nema tu mesta za „komuniste“, nisu Komunisti, vodali Tomislava Karadjordjevica ko mecku po Krajini,niti je Arsenik III Carnojevic bio Komunista, niti su“uglavljivali“, popove i cetnike, u strukture i to u sred rata. Nesto slicno, se murdelja oko Kosmeta,kome je dato vreme „za tranziciju“,,da Srbi, prodaju svoja imanja..ostatak, da spakuje prnje ko u RSK,i iseli se „dragovoljno“.. bez icije krivice !

 4. Београд е угасиио србска огњишта у Краиини. То нису успели Турци, Франци, А- У монархия, талиано фашисти, немачки нацисти, НДХ…само Слобо и Мира. Остасмо без Космета, Амери као више воле Арбанасе душмане него Србе савезнике у два светска рата? Причай ми мало о том. И нашой агонии ме види се край.Спектакуларним „истинама“ комунисти само људе у виши лавиринт увлаче.
  Мое мисление е да све те „спасиоце“морамо послати у три п..де материне, остати верни СПЦ (екумена су да се не лажемо) есу, али е огромна већина свештенства свесна времена у коме битишемо, зезања нема, све Вуле разуме, али и ви разумите Вулета.
  Без Краља не ваља.

 5. Ako se ostvare predviđanja g. Raduna, drago nam je što će najveći (i po sopstvenom priznanju pametni) klintonista -premijer Vučić, otići na predstojećim izborima. U tom smislu, pobeda Trampa zaista vraća nadu Srbiji.

 6. Господина Радуна сматрам озбиљним аналитичарем. Препознао е Импеию док су остали беляли о силама. Империя е ту, само е слепци не виде, нема войника, не видимо га, али…подигни главу, ко бостан секу. Бранко, Трамп е гори од Путина. Владимир име едан разваљен брак, овай три. Ми Срби се уздамо у њих? Ми смо луд народ, Зашто су Србљи луд народ? Погубили смо све компасе, не знамо ко смо, одакле е крнуло и куда све иде. Разапети смо између Запада и Истока, а они одавно прде у исту тикву. Петреушић. Лажански, Лучић, Куста, Бећко….сатраше овай Народ.
  Али, овай антички Народ е изнедриио соколе коии веле без увииања: „Полако, ние свет ко што вам се чини.“ Русия е створила Велику Бугарску до Врања и Ниша, признаће и Косово. Шта зо збориш Вуле? Даем к…на цепало да ми се одсече ако се не деси. Па шта ћемо Вуле? Шта и до сада, што Радун рече: „Усе и у свое кљусе.“ Ние добро превелике наде улагати у човека и „приятеља“. Приятељ е само майка, и ако Бог даруе кума, све остало, причайте ми приче патризанке, брат изда брата, сестра брата, отац сина, син отца…али никада майка сина. Зато е велики култ кеве (антички назив за майку)
  Прихватили смо Ришћанство, али кеву немогуће е избристи из сећања Срба. Вуле е увек да укрстимо копља ви коии сте юче ушли у Веру и Краља Петра верни синови. Зашто Вуле ове тешке речи? Зато што се на РС навлаче кумунистии, тешки облаци са Истока, нема србског мудраца Кољевића, Бухе, Караџића….Србска е за разлику од Краине имала мудраце, и постпии. Ебем вас мутаве и глупе. Поновиће Вуле, никакав проблем: „Ебем вас мутаве и глупе Срби. Милорад ће вам донети само збегове.“ Он нема у глави колико Кољевић Никола у пети, а он се мученик „бори“ , он се сатра за српство, као и Мишко и љуба Мира, Куста и Бећко воде политику за кою мислим да нема ништа са интересом србског народа. Наш интерес е што ти вели: „Усе и у свое кљусе.“
  Бранко, Вуле е мудрии човек од тебе. Како? Не вади га будало.Ако икада „мудраци“ изађу пред овай народ.То морам ауторским правом заштитити на „Видиовдан“.Или, „Слава Богу каообии притиснуше Космет, да осташе комунисти ето их код Ниша“. То су Брако мое речи, кое ће сутра „пророци“ отргнуто од мене. Или, Вук е Ватикански олош и превара. Ко е први поменуо гасовод из Катара и пакао Сириие? Вуле. Ако прође, а проћи ће, не дай Боже будале у Сербии.
  Ко е први на „Видовдан“ писао о старой љубасви и осовини Ватикан – Бертлин – Москвва. Заебали се, видео Вуле. Украина сече ко сабља.
  Свеколико србстрво баца капу у небеса : Ето нам ю- потика, благо нам до века. Свежите мачку за реп, а ви нормални, избажђдарени нисте, биле су Вулетови речи. И? Шта би од потока? Курц..од ледину.
  Путко пузи и за милост моли, сатраће га руска елита. Шта то блеииш Вуле?

 7. Mislim da se preuveličava Trumpova volja da bude drugačiji od do sada ustoličenog i okoštalog američkog političkog establišmenta, i to na račun smanjivanja važnosti nužnosti američkih (geo)političkih stavova. Ili jednostavnije – nije toliko važno da li je Trump drugačiji, ili hoće li da bude drugačiji (znači, jeste važno ali ne presudno!) koliko je važno da je američka globalna politika u velikoj defanzivi. Ovo znači da, da je i pobedila stara garnitura, to u konačnici ne bi puno toga promenilo jedino bi taj put transformacije sveta sa monopolarnog na polipolarni, bio daleko opasniji. A za ovu srpsku narodnu izreku o Turčinu od nevolje kumu nisam do sada čuo ali odlična je! kao i sve srpsko narodno.

 8. Inače, pre neki dan čitam u Politici jedan prilog o „novom ruskom Raspućinu“, to jest Aleksandru Duginu. Nešto sam i komentarisao ali nisu hteli da mi objave. Dakle, oni sad tek otkrivaju Dugina široj publici, i to pod negativnim znakom pitanja (Raspućin nije nikako pozitivna figura iz ruske istorije!) a ja sam još krajem 90-ih godina čitao iz pera Aleksandra Geljeveča Dugina, u njegovim geopolitičkim tekstovima, zahtev da Rusija mora mora sve učiniti da monopolarni svet pretvori u polipolarni, i da za uspeh tog projekta ima dobre šanse!

 9. Вуле е предвидео неке крупне догађае на гое . политичкой сцени ,али не и победу Доналда Трампа. Есам прижељкивао (и ако мислим да е као личност нико, дно самим тим што као ришћанин иза себе има три брака) да се нешто деси, да Клинтони, глобалистички, банкарски папи сяшу, али и даље мислим за америчку дермократию (после преласка долара у приватне руке) да е фарса, кока – кола, пепси – кола). Сйаши Мурта, да заяше Курта.
  Господин Радун, за кога сматрам да е тренутно сами врх србске политичке аналитике е велики присталица Доналда Трампа. Зашто Бранко врхуни? Ние искључив, я све знам и видим а ти ништа не знаш, не игнорише стару истину да два човека знаю више од едног. Гледао сам његов интервию, е ли беседа стара србска реч, са извесним Паровићем. Он младић лупа, не зна куд гони, три га џокера не могу повезати….али га овай саслуша, господски испоштуе а надмоћ интелекта не види сасмо онай коме е педо међу очи.
  Трампа ће устоличити, и шта сада? Шта и до сада Србљи, усе и у свое кљусе, да мало више љубите љубу, и да га не вадите, не вади га србски соколе, ори дубоко, у дубини су мушка, то е проверено, а остало су непознанице. О чему се ради? Доналд се декларише као анти – глобалиста, али ми не знамо слуша ли он зета или зет њега. Ели он Англосаксонцима кукавичие яее, или е срцем изашао пред каубоее и изустиио историску реченицу: „What the hell is going on with this country“. То ми не знамо, знаю баба Ванге, Юугослави, Мирослави, Деянии, филмаџие, песници….Шта озбиљни људи знаю? Да Доналда у седло ние подигао Владимир, то е банкарска пропаганйда. Владимир ние биио у стању макнути Мила, а силна Америка, найвећа война сила кою история памти, да йой Путко постави Председника? Пре мислим, да се у Юудином пољупцу Кремља крие последња нада банкара да себу, да сјебу Доналда.
  У првом мандату, никога не дира, само враћа Америку од колапса и пропасти Холивуда и демонског CNN-а коии каобоиима покушава шукнути Октобарску револуцию на сто година руске пропасти, пропасти великог Руског народа.
  Отаните на „Видовдан“, ово су историске реченице едне србске замлате коии е цео век посветиио истории свог страдалног Народа. Лаж, лаж, и само лаж. Куда даље Вуле? Без великих ломова, ломови су револуцие, а оне сатиру земље и народе. За почетак, не вадите га…и одужилии сте се Србству. Великии се Роде рву, не трчи пред руду авертињоооо, копља се ломе, ми не знамо. Ко зна? Бог. А ми се каменом бацили у небо, на коњу у Цркву улазили, на Крсту кера разапињали. Ако Вуле пита САНУ све ово время шта би од Илира, има слике нема тона. По први пут питам СПЦ где су сузе за Мученицима Яасеновца и Глине?
  Останите на „Видовдан“. Само овде, и нигде друго, србска елито у очи се гледамо.

 10. САНУ шта би од Илира, када гологузани иза Карпата навалише на Балкан? СПЦ где су Мученовци Ясеновца и Глине? Људи нису кокоши, сви су имали Печат дара Духа Светога. „Видовдан“ немойте се заебавати са клетвом Лазаревом, и Милицом србском удовицом. Ако сте понели то име „Видовдан“ морате га изнети до края, заебанцие нема. Или есте, или нисте. Философи су збуњени. Набием их на к…. Вуле, инструктор плеса чувене школе Давидов коя е Тита учила што ние знао. К…..подижем у више сфере битисања овог Народа. Има ли жива раба, интелектуалца, да Вулету, има ли историчара, има ли богослова….не, круже као киша око Крагуевац. Са Вулетом заебанцие нема.

 11. Вуле е предвидео неке крупне догађае на гое . политичкой сцени ,али не и победу Доналда Трампа. Есам прижељкивао (и ако мислим да е као личност нико, дно самим тим што као ришћанин иза себе има три брака) да се нешто деси, да Клинтони, глобалистички, банкарски папи сяшу, али и даље мислим за америчку дермократию (после преласка долара у приватне руке) да е фарса, кока – кола, пепси – кола). Сйаши Мурта, да заяше Курта.
  Господин Радун, за кога сматрам да е тренутно сами врх србске политичке аналитике е велики присталица Доналда Трампа. Зашто Бранко врхуни? Ние искључив, я све знам и видим а ти ништа не знаш, не игнорише стару истину да два човека знаю више од едног. Гледао сам његов интервию, е ли беседа стара србска реч, са извесним Паровићем. Он младић лупа, не зна куд гони, три га џокера не могу повезати….али га овай саслуша, господски испоштуе а надмоћ интелекта не види сасмо онай коме е педо међу очи.
  Трампа ће устоличити, и шта сада? Шта и до сада Србљи, усе и у свое кљусе, да мало више љубите љубу, и да га не вадите, не вади га србски соколе, ори дубоко, у дубини су мушка, то е проверено, а остало су непознанице. О чему се ради? Доналд се декларише као анти – глобалиста, али ми не знамо слуша ли он зета или зет њега. Ели он Англосаксонцима кукавичие яее, или е срцем изашао пред каубоее и изустиио историску реченицу: „What the hell is going on with this country“. То ми не знамо, знаю баба Ванге, Юугослави, Мирослави, Деянии, филмаџие, песници….Шта озбиљни људи знаю? Да Доналда у седло ние подигао Владимир, то е банкарска пропаганйда. Владимир ние биио у стању макнути Мила, а силна Америка, найвећа война сила кою история памти, да йой Путко постави Председника? Пре мислим, да се у Юудином пољупцу Кремља крие последња нада банкара да себу, да сјебу Доналда.
  У првом мандату, никога не дира, само враћа Америку од колапса и пропасти Холивуда и демонског CNN-а коии каобоиима покушава шукнути Октобарску револуцию на сто година руске пропасти, пропасти великог Руског народа.
  Отаните на „Видовдан“, ово су историске реченице едне србске замлате коии е цео век посветиио истории свог страдалног Народа. Лаж, лаж, и само лаж. Куда даље Вуле? Без великих ломова, ломови су револуцие, а оне сатиру земље и народе. За почетак, не вадите га…и одужилии сте се Србству. Великии се Роде рву, не трчи пред руду авертињоооо, копља се ломе, ми не знамо. Ко зна? Бог. А ми се каменом бацили у небо, на коњу у Цркву улазили, на Крсту кера разапињали. Ако Вуле пита САНУ све ово время шта би од Илира, има слике нема тона. По први пут питам СПЦ где су сузе за Мученицима Яасеновца и Глине?
  Останите на „Видовдан“. Само овде, и нигде друго, србска елито у очи се гледамо. Србство ние Слоба и Мира, Милорад…..не, грешите, ми смо антички народ.

Comments are closed.