Орбан: Мирно спавајте, ми чувамо границе

Орбан: Мирно спавајте, ми чувамо границе

ПОДЕЛИ

Гостујући на радију „Kошут“, мађарски премијер Виктор Орбан поручио је Немачкој и Аустрији да могу мирно да спавају, јер ће Мађари сачувати спољне границе ЕУ.

Реагујући на турске претње о суспендовању споразума о мигрантима са Европском унијом, Виктор Орбан рекао је да ће нова ограда која ће до краја маја бити изграђена на мађарско-српској граници, зауставити и најмасовније миграције.

Препуштање наше безбедносности искључиво у руке Турске није паметна политика. Истовремено их стално провоцирамо и нападамо да нису довољно демократско друштво, да им не раде институције, да не треба на овај начин да се понашају“, навео је мађарски премијер .

Говорећи о новим правним баријерама за азиланте, Орбан је рекао да је на недавном бриселском сусрету упознао колеге о променама закона у Мађарској „које су они ћутке примили к знању“.

„Мигранти су до сада злоупотребили право да се слободно крећу земљом док су чекали да им се заврши азилна процедура. Сада ће на решење статуса сачекати у транзитним зонама на граници. Ту не значи задржавање, моћи ће слободно да иду према Србији“, навео је мађарски премијер.

Поновио је да је Мађарска сачувала и одбранила своје, али и европске границе и да тако „штити интересе много богатијих земаља“.

 

 

РТС