Игуман светогорског манастира: Грчка ће убрзо постати муслиманска земља!

Игуман светогорског манастира: Грчка ће убрзо постати муслиманска земља!

ПОДЕЛИ

Старац Григориј (Зумис) игуман манастира Дохиар на Светој Гори, недавно је оштро критиковао имиграциону политику грчких власти.

“Више од шест векова грци су се борили против исламизације Грчке Сада се приближава време у коме ће у њој бити више муслимана него православаца.Одавно је Бог раздвојио народе и сваком дао његову земљу.Ја нећу ићи у њихову земљу да ратујем са њима, али не жеим да их видим у својој отаџбини.То није шовинизам.Влда хоће да забрани звоњаву звона, под изговором да су превише бучна, а када се мујезин буде драо три пута дневно, то неће сметати? Исламисти мрзе нашу веру, мрзе Крст, Христа и Богородицу.

Нажалост наши архијереји када прилазе избегличким шаторима, скидају свој крст да не би узнемиравали избеглице.Из шатора ће се постепено селити у хотела, па у куће…Онај који их је овде довео не жели да види несрећне и осиромашене грађане Грчке.

Два велика непријатеља Православне Цркве, ислам и папизам, уједињеним снагама покушавају да униште Грчку..

Наша претке ону су убијали и клали, па зар мислите да ће се према нама боље односити? Само зато што смо их примили у своју земљу?

Грчка је постала двориште ђавола – сваки безбожник и антихрист налази уточиште у земљи мученика и светитеља.

Постоји мржња и жеља да обрише са земље и Православље и Грчка.Ко ће одговарати за то зло? Наши безбожни властодржци или римски папа, који је нажалост постао предмет обожавања и код неких православаца!

Нажалост све води ка томе, да ћемо се причешћивати а у рукама ћемо држати Куран.“- рекао је на крају старац Григорије.

ПРАВОСЛАВИЕ