Трамп: Лажне оптужбе да сам радио са Русијом

Трамп: Лажне оптужбе да сам радио са Русијом

ПОДЕЛИ

Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп поручио је да су оптужбе да је радио са Русијом лажне.

„Та прича је лажна и сви то знају“, написао је Трамп на свом Твитер налогу, пренео је АФП.

Демократе су, како тврди Трамп, измислиле и прогурале руску причу као изговор за то што су имали ужасну кампању.

Његово реаговање уследило је након вести да ће директори Федералног истражног бироа (ФБИ) и Државне безбедносне агенције (НСА) сведочити данас пред Конгресом САД о његовим потенцијалним везама са Русијом и његовим тврдњама да га је прислушкивао бивши шеф државе Барак Обама.

Директори ФБИ и НСА, Џејмс Коми и Мајк Роџерс, говориће први пут јавно о та два питања, која су заокупила америчку јавност претходних недеља, пренео је АФП.

Комни ће сведочити пред Комитетом за обавештајна питања Представничког дома САД на саслушању, током којег ће бити испитана умешаност Русије у предизборну председничку кампању у САД 2016. године.

Заказано је и сведочење Роџерса.

Председавајући америчког конгресног Комитета за обавештајна питања Девин Нунс изјавио је јуче да, колико он зна, „нема доказа“ да је предизборни тим Трампа био у дослуху са Русијом уочи америчких председничких избора 2016.

„На основу свега што сам до јутрос видео – нема доказа о тајним договорима“, рекао је члан Представничког дома САД у емисији Фокс њуза.

Евентуалне везе Трампа и његовог тима са руским председником Владимиром Путином тема су бројних спекулација од када је изабран за председника 8. новембра, подсећа француска агенција.

РТС