Зукорлић: У Скупштини да се обезбеди простор за вернике

Поделите:

Председник БЏ Муамер Зукорлић очекује да у Скупштини Србије буде обезбеђен простор за обављење верског обреда током Рамазана.
Он је најавио и да ће организовати ифтар за колеге посланике.

Зукорлић, који је бивши муфтија, а сада посланик у парламенту, рекао је за београдски Ало и да је захтев о томе већ упућен надлежнима у Скупштини Србије, али да за сада није добијен одговор.

„Иако смо упутили званичан захтев да нам се омогући адекватан простор у Скупштини за обављање верског обреда, што је уставна и законска обавеза сваког државног органа, укључујући и парламент, то још није решено, тако да ћемо отежано проводити Рамазан“, рекао је Зукорлић.

Он је рекао и да очекује од председнице парламента Маје Гојковић и Генералног секретаријата да убрзају решавање тог питања како би, како је навео, „ми верници муслимани током рамазана могли несметано да радимо у Скупштини“.

Зукорлић је осудио рушење џамије у изградњи у Земун Пољу, јер није имала грађевинску дозволу, и позвао највише представнике државе да хитно почну да решавају проблеме у вези са Исламском заједницом.

Бета

Поделите:
2 replies
 1. Зоран Маторац
  Зоран Маторац says:

  Само нам још то фали.
  Следећи захтев би могао да буде обавеза посланика да се обрезују.

  Одговори
 2. Posmatrac
  Posmatrac says:

  U Srbiji ima puno muslimana. Vecina se osecaju kao gradjani Srbije ali, ima i onih, koji se osecaju kao Bosnjaci i koji zagovaraju odcepljenje od Srbije. Narocito u Sandzaku.

  Kad neko hoce da podrzi ove druge (separatiste), on nece ustupiti muslimanima jednu malu prostoriju za vrsenje verskog obreda za vreme Ramazana. Ili ce, na pr, umesto dogovora i dijaloga, tajno, u sred noci buldozerima srusiti zapocetu dzamiju u Novom Beogradu.

  Одговори

Оставите коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *