Харадинај пуко: „Већи сам БОГ од Вучића“

Поделите:

Kандидат за премијера Kосова Рамуш Харадинај, којег Србија потражује због тешких ратних злочина, изјавио је данас да је „Србија непријатељ Kосова“ и да, ако Београд „не призна Kосово, ни „Kосово неће признати Србију“.

Kако је пренео приштински портал Лајми, Харадинај је новинарско питање:“Да ли Србију види као партнера“, оценио смешним и чак увредљивим.

„Увреда је питати будућег премијера, односно номинованог за премијера, да ли му је Србија партнер. Србија ми није партнер. Ја имам Албанију… Имам оне који ме воле. Имам за партнера Хрватску, Аустрију, Немачку“, рекао је самоуверено Харадинај.

На питање овинара РТK да ли Србију види као партнера у „консолидацији државе Kосово“, Харадинај је, како преноси портал Експреш, рекао:

„Србија је непријатељ“.

Харадинај је казао и да, ако Србија не призна Kосово, „ни Kосово неће признати Србију“.

За себе каже да је „већи бог од (изабраног председника Србије Александра) Вучића“.

Похвалио се и да је лично „учествовао у стварању државе Kосово“, пренео је Лајми.

Иначе, ванредни парламентарни избори на Kосову заказани су за 11. јун, а званично изборна кампања почиње сутра.

Харадинај, осокољен пуштањем из француског притвора где је провео неколико месеци након хапшења по Интерполовој потерници Србије, која га сумњичи за тешке ратне злочине током сукоба на Kосову, кандидован је за премијера испред коалицје коју чине његова Алијанса за будућност Kосова, Демократсија партија Хашима Тачија и Иницијатива за Kосово

Танјуг

Поделите:
0 replies

Оставите коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *