Дрецун: Нова македонска влада је најава дестабилизације региона

Поделите:

Предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун оцијенио је да избор нове македонске Владе чији су чланови некадашњи припадници такозване ОВК и ОНА, као и могућност да владу у Приштини води Рамуш Харадинај указују да ће регион у наредном периоду бити дестабилизован.

Дрецун је рекао да је ријеч о очигледном јачању великоалбанског национализма, што се најбоље рефлектује преко политичких странака чији су лидери бивши припадници терористичких организација ОВК и ОНА, које су изазвале рат на Косову, на југу централне Србије и у Македонији.

„Они су истовремено и предводници организованих криминалних група, тако да видимо једну ужасавајућу спрегу организованог криминала, тероризма и политичких структура“, рекао је Дрецун за „Спутњик“.

Дрецун сматра да је такву ситуацију омогућио изузетно висок праг толеранције који је Запад показао према структурама терористичке ОВК и оних који су проистекле из те формације.

СРНА, РТРС

Поделите:
1 reply
  1. Makedona
    Makedona says:

    Taj isti OVK je vec 10 godina bio u Vladi psihopate Gruevskog.Rusi mu dali tekst da procita i sada glumi budalu.Milovan Drecun,pih.
    Makedonija je nasa.Idite na Kosovo ako smete,zajebite nas.

    Одговори

Оставите коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *