Гуру Пепе Илмаз потпуно уништио Новака!

Поделите:

Новак Ђоковић је, после губитка титуле на Ролан Гаросу, поразом од Доминика Тима са 6:7(5), 3:6, 0:6 у четвртфиналу, признао да тек мора да пронађе начин како да изађе из ситуације у коју је запао.

„Трећи сет, очигледно, био је такав да ми у њему ништа није ишло, а Тиму је све полазило од руке. Био је то један стварно очајан сет. Мислим да је меч био решен још у првој деоници. Покушао сам да одговорим на тај изазов, али сам доживео кључни брејк на старту другог сета и… Нема шта, Тим је заслужио ову победу, дефинитивно је био бољи играч на терену. Отежао ми је посао, нарочито својим спиновима, а притом је умео да игра и врло брзе потезе. Свестран је он тенисер, а на шљаци је јако тешко играти против њега. Лако је против таквог играча испасти из сопственог ритма, тада повратка нема“, рекао је Ноле.

Он се потом осврнуо и на сопствени тениски тренутак.

„Није ми ишло овога пута, нарочито у другом делу меча. Нисам могао да погодим лоптицу како сам хтео, правио сам много неизнуђених грешака. А он је био све бољи и бољи. На последња два турнира сам био баш добар, па баш сматрам несрећним што ми се Ролан Гарос овако завршио. Очекивао сам да ћу бити добар, али је чињеница да нисам ни близу мојих најбољих издања. Покушавам да порадим на неким стварима, понекад то уроди плодом, понекад не. Ово је, искрено, једна потпуно нова ситуација за мене. Мислим на то што нисам освојио неки велики турнир осам или девет месеци. То ми се одавно није десило. Сви врхунски играчи су прошли кроз такав период, па претпостављам да и ја треба да научим лекцију како да то пребродим. Велики је то изазов, а ја сам за њега спреман“, поручио је Ђоковић.

Он је нагласио да и даље воли тенис.

„Имам толико тога на чему треба да будем захвалан и поносан у каријери. Сигурно да ми не годи када играм начином којим сам сада играо, поготово у другом делу меча. Свестан сам да ми у последњих осам месеци недостаје континутитет у игри, а иако сам ове недеље пружио неке врло добре партије, опет нисам успео да одржим ниво и то је почело често да се дешава. Мотивације увек има, волим овај спорт, не бих га играо да је било шта друго у питању. Имам обавезе и одговорност према тиму и људима, спонзорима, али највећу одговорност имам према себи. Ако ја не желим да играм, нећу играти и у томе нико не може да ме заустави“, рекао је Ђоковић.

Он ће после данашњег пораза испасти из прва два на АТП листи први пут од јула 2011. године и у зависности од других резултата, могао би да падне на четврто место.

„Било је неких светлих тачака у пар мечева у Риму, али брзо се деси да се то преокрене, али то је спорт и морам то да прихватим. Да пролазим кроз одређене околности у животу које ме терају да приступим другачије и узмем у обзир све што се дешава, да слушам себе и хладне главе донесем одлуку која ће бити исправна. Трудим се да живим на најбољи начин, ово је моја одлука да играм тенис. Захвалан сам спорту и људима који ми пружају подршку годинама, а поготово сада када ми не иде баш најбоље, али то је спорт“, рекао је Ђоковић.

Говорећи о Тиму, Ђоковић је рекао да је он научио лекције из претходних мечева, а посебно из Рима, где није играо на свом нивоу.

„Ја сам тада одиграо перфектан меч, али променила се ситуација. Да је први сет отишао у моју корист, можда би меч другачије изгледао. Честитам му, био је врло чврст од средине другог сета па до краја. За два нивоа је подигао свој квалитет игре и заслужено победио. Нисам се предао у трећем сету, тако је можда изгледало, али нисам такав тип играча да се предам усред меча. Али, неке ствари уопште нису функционисале, изгубио сам самопоуздање на терену да обавим одређене ударце како сам навикао. Он није грешио, терао ме да истрчим додатну лопту, то је био лош сет за мене, али нема говора о предаји“, навео је он.

Упитан о раду са Андреом Агасијем, Ђоковић је рекао да ће покушати да наставе сарадњу и на Вимблдону.

Он је додао да још не зна да ли ће играти на неком турниру на трави пре Вимблдона.

Ђоковић је навео да и даље жели да се врати на прво место на АТП листи, али да мора да игра боље и да има континуитет.

„Свестан сам где сам сада и знам где могу да будем. Радим ка томе“, рекао је он.

KУРИЈЕР НАПАО ПЕПЕА ИМАЗА

Легендарни амерички тенисер Џим Kуријер после пораза Новака Ђоковића у четвртфиналу Ролан Гароса од Доминика Тима без длаке на језику је оплео по Шпанцу Пепеу Имазу кога сматра одговорним за лоше резултате српског аса.

Американац је један од ретких из врха „белог спорта“ који је отворено, без околишања, рекао да Имаз само одмаже Ђоковићу.

– Велики је проблем када је један од људи у вашем тиму у фазону љубави и мира, а са вама је већ више од годину дана! То није особа на коју не можеш да се ослониш, ако си сатеран у ћошак – није потребно објашњавати на кога је мислио Џим Kуријер.

Kуријеру је било невероватно Ђоковићево понашање на терену против Тима кога је до меча у Паризу добио свих пет пута.

– Новак није желео да се бори, делимично зог ветра. Он мрзи да игра по ветру. Делује као да је прихватио пораз много пре него што је све било готово.

Верује да Андре Агасиј зна како може да помогне нашем асу.

– Агаси је неко ко уме да се избори са оваквим стварима, и верујем да ће Новаку поставити права питања како би увидео како може да избегне овакве ствари у будућности. Али и даље остаје још отоврених питања око Новака. Од Вимблдона прошле године питања је толико много, пре свега у вези с тим шта се догађа с њим – на и ван терена – закључио је Kуријер.

 

 

Интермагазин

Поделите: