Џони Деп позивао на убиство Трампа

Поделите:

Глумац Џони Деп је шалећи се и покушавајући да буде ироничан предложио убиство Доналда Трампа, што је у Америци изазвало велике турбуленције.
Деп је у четвртак на Гластонбери фестивалу у Енглеској питао публику: „Можете ли да доведете Трампа овде?“ Питање је наишло на узвике неодобравања и звиждање публике, а онда је глумац наставио: „Потпуно погрешно сте схватили. Kада је последњи пут неки глумац убио председника? Желим да разјасним: Ја нисам глумац. Лажем за живот. Без обзира на то, прошло је неко време, можда је сад тренутак.“

Његове речи, које је Бела кућа осудила у петак, а због којих се Деп касније извинио, су интерпретиране као алузија на убиство председника Абрахама Линколна ког је 1865. убио глумац Џон Вилкис Бут.

Деп је знао да ће његове речи изазвати шок и реакције.

– Узгред, моје речи ће бити у медијима и биће ужасно. То је само питање. Не инсинуирам било шта – закључио је.

Већ у петак послеподне прес секретар Беле куће Шон Спајсер је осудио Депа и комичарку Kети Грифин која се прошлог месеца појавила са лажном главом Доналда Трампа.

ПОГЛЕДАЈТЕ И

Џони Деп изашао из илегале и не личи на себе
– Председник је јасно рекао да нећемо трпети насиље у било којој форми, и ако ћемо се држати тог правила онда би требало да се сложимо да се оно примењује универзално – рекао је Спајсер.

Онда је уследило извињење Депа који је изјавио да није мислио ништа лоше.

– Извињавам се због лоше и безукусне шале коју сам направио синоћ о председнику Трампу. Није било намерно и нисам мислио ништа лоше. Само сам покушао да будем забаван, а не да повредим било кога – рекао је Деп.

Они који су искритиковали Депов потез су нагласили да је шала опасна с обзиром на време у које је изречена. Један човек је прошле недеље пуцао у предграђу Вашингтона на чланове бејзбол тима републиканског конгреса јер је био незадовољан избором Трампа за председника.

– Тајна службо, имамо видео са доказом да Џони Деп прети да ће убити председника Трампа. Молим вас учините нешто – написано је на Твитеру републиканаца из Тенесија, а има и оних који ус позвали на бојкот Депових филмова, иако су његови обожаваоци нагласили да је све била шала.

 

 

Ноизз

Поделите:
0 replies

Оставите коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *