Иван Стоилковић: Србија је земља чији значај далеко превазилази њену моћ

Поделите:

На позив новог Председника Србије Александра Вучића, имао сам част да присуствујем инаугурационом пријему, на коме се окупило много значајних званица, па чак и припадници супротстављених ОДКБ-а и НАТО-а, који је на најбољи начин промовисао Србију у геополитичком смислу као важан регионални центар, или као што рече један од мојих саговорника на пријему, да Србије нема – требало би је измислити!

Председник је послао веома важну регионалну мировну поруку, која је на неки начин и дискредитовала носиоце антисрпске кампање у Македонији и региону, одакле и Србији и региону прети највећа опасност. Сам зрачак могућности мирног расплета балканске агоније веома је значајан, јер уколико се у скорој будућности јаз између Истока и Запада буде смањивао, према томе ће се у региону и навијати сатови, и Србија у том смислу има шансу да постане и остане значајан актер.

Уколико је јаз буде продубљивао Србија и регион могу бити доведене у веома непријатан положај. У том смислу забрињавајућа је демонстрација силе појединих актера западног света, иако у опадању, јер њихови нервозни, понекад ирационални и непромишљени потези могу изазвати велику штету.

Не треба им ни по једном основу нервозним реакцијама олакпшавати посао, што значи стрпљиво и свим снагама чувајте унутрашњу стабилност Србије као најбољег гаранта додатне афирмације политике која показује да је могуће одржати своју неутралност и независност и у најтежим могућим условима какви су садашњи и да још Србија буде пожељно место за окупљање антагонизирајућих страна и земаља и војних савеза какво сам видео на пријему.

Дефинитивно, свиђало се то некоме или не, Србија земља чији значај далеко превазилази њену моћ, снагу и богатство. Моја је препорука да се неки од македонских политичара добро размисле у политичком приступу према Србији, јер прикривена мржња и прављење испостава за дестабилизацију политичких прилика у Србији не доноси бољитак на нити једном пољу. Прочитани сте као буквар!

Иван Стоилковић

Поделите:
2 replies
 1. vorkosign
  vorkosign says:

  Srbiji je značaj dala Merkelova jer bez Srba ne može da proširuje svoj Deutche Telekom dalje na istok…..
  svoj virtuelni svet,virtuelnu ekonomiju,virtuelnu realnost i elektronsku vladu bez Srba u njenoj centralnoj poziciji ona ne može da prežali…
  čak je čika Hitler zadnji put kad je Nediću uvodio Europske zakone za Srbiju nazvao ovaj prostor **pupak sveta**….
  ta njihova vredna,pčelinja Rtanj planina bez trutova u leglu na čijem vrhu piramidalne mafije svetli svevideće oko velikog brata bi trebalo Euro reality da podigne na znatno viši nivo od trenutnog..
  pa su od potpuno beznačajnog prostora ekonomski i geopolitički napravili tobož neku matricu globalnog ponašanja poslušni robova i slugu svetski moćnika.

  Одговори
 2. bla
  bla says:

  Ajmo realno, nekad je mozda moglo da se govori o nekom znacaju pa cak i o nekoj moci, ali u ovom trenutku…
  Neee…Sad ovaj Srbistan od drzave (ako ovu tvorevinu u opste mozemo nazvati drzavom, ja bih pre nadenue termin „spahiluk“ jer mito i korupcija su toliko sveprisutni da osnov da tverevinu nazovemo „drzavom“ apsolutno ne postoji), dakle, nema niti moc niti znacaj…

  Одговори

Оставите коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *