Свако четврто дете трпело претње на интернету три или више пута

Поделите:

Организација „Save the children“ за Северозападни Балкан саопштила је да је свако четврто дете трпело претње на интернету три или више пута и најавила да ће током јула спровести кампању у Србији и Босни и Херцеговини о опасностима са којима се деца срећу на интернету.

Како се наводи у саопштењу, сваком четвртом детету објављена је фотографија на интернету без питања, свако друго дете каже да би игнорисало узнемиравање на интернету, а тек свако треће би проблем пријавило одраслима.

Подаци показују да готово 80 одсто деце млађе од 13 година на друштвеним мрежама даје лажне податке о години и датуму рођења.

„Лажно представљање, сајбер насиље, уцене, претње, крађа личних података и злоупотреба деце у сврху порнографије су проблеми са којима се најмлађи сусрећу на интернету свакодневно“, навела је организација „Save the children“.

Под хаштагом #МислишДаЗнаш (#MislišDaZnaš), у оквиру кампање, на друштвеним мрежама и у медијима пласираће се садржаји намењени информисању и едукацији деце и родитеља за безбедније коришћење интернета.

„Save the children“ позива све родитеље и децу да се проидржавају правила безбедног коришћења интернета, те да више информација потраже на хаштагу #МислишДаЗнаш (#MislišDaZnaš).

Бета

Поделите:
1 reply

Оставите коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *