Дан науке у Србији

Поделите:

Дан науке у Србији обележава се сваке године на дан када је 1856. године рођен Никола Тесла.
Поред Музеја Николе Тесле и Електротехничког факултета, и друге установе које се баве науком или делом Николе Тесле ових дана се оглашавају са специјалним програмима за понедељак 10. јул.

Биолошки факултет Универзитета у Београду и Центар за научно-истраживачки рад студената Биолошког факултета најављују обележавање Дана науке у Ботаничкој башти „Јевремовац“, од 10 до 18 часова. Улаз је бесплатан за све заинтересоване, а у припреми су едукативни садржаји из различитих биолошких дисциплина.

У понедељак 10. јула у 11 часова, Центар за промоцију науке организује, на кошаркашким теренима на Ади Циганлији, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић свечано отвара Дан науке, на месту где се одржава четврти Дечји научни камп (ДНК). Учешће на Дечјем научном кампу је бесплатно, а сва места за радионице била су попуњена у рекордном року, само неколико дана након што је конкурс за пријаве учесника био отворен.

Тема овогодишњег ДНК је „Шта ћу бити кад порастем“. ДНК ове године траје до 21. јула, а сваки од десет дана посвећен је једној области науке са којом полазници могу да се упознају. Први дан ДНК-а посвећен је хемији, а ове године се део програма одвија и у Научном камиону ЦПН.

Поводом Дана науке, Tesla Science Foundation у сарадњи са Галеријом Прогрес у Боеграду, а у оквиру манифестације „Теслин Народ 2017“ организовала је међународну изложбу модерне уметности која ће трајати до 14. јула.

РТС

Поделите:
1 reply
  1. дулебг
    дулебг says:

    Лицемерно је славити дан тако нечег Ничега. За науку се даје мање него за дерпере, а тек непојмљиво мање него за антисрпске НВО – више ће коштати прослава Науке, него сва наука. Срећа па се ућутао онај Центар за промоцију науке (чега??)

    Одговори

Оставите коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *