Могући нови избори на Косову?

Поделите:

Зафир Бериша, посланик Иницијативе за Косово, каже да се унутар те коалиције размишља о расписивању нових ванредних парламентарних избора.
Иницијатива за Косово (НИСМА), чланица је велике тзв. ратне коалиције, коју чине ДПК, АБК.

– У случају да влада не буде изабрана, Косово ће ићи на ванредне изборе. Велика је вероватноћа да ће се то догодити, јер је чак и ДК наклоњен новим изборима како би избегао ову ситуацију – рекао је Бериша, а преноси „Коха диторе“.

Приштински дневник пише да чак и у тој коалицији постоје неизвесност и противречности у погледу њиховог броја гласова у скупштини, три дана уочи конститутивне седнице.

Посланици НИСМА рекли су јуче да не знају да ли је та коалиција обезбедила 61 глас, додајуц́и да су за то одговорни лидер ПДК Кадри Весељи и кандидат те коалиције за премијера Рамуш Харадинај, наводи лист.

Конститутивна седница косовског парламента заказана је за 3. август, четири дана уочи истека уставног рока за њено одржавање.

Кандидат за председника парламента те коалиције, иначе, биће актуелни председник Кадри Весељи, за којег, међутим, како је раније најављено, нец́е гласати посланици ДСК Исе Мустафе и Алијансе за ново Косово Беџета Пацолија.

Вести онлине

Поделите:
0 replies

Оставите коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *