БЕЧЕЈ: Канцеларија за младе исмејала младића због ЗАСТАВЕ СРБИЈЕ

Поделите:

На питање младог графит мајстора Боривоја из Бечеја о томе да ли је дозвољено направити велики мурал са сликом српске државне заставе на једном бечејском зиду, из Канцеларије за младе општине Бечеј добио је низ скандалозних, подругљивих одговора.

Из канцеларије су му најпре слали бесмислене фразе на мађарском језику, а на младићеву молбу да му одговоре на српском јер не разуме мађарски одговорили су: ,,Онда ништа“. Како је Боривоје инсистирао на одговору, саговорник из Канцеларије је на крају написао подужу поруку у којој је истакао како се Канцеларија залаже за другачије вредности од оних које би млади графит мајстор да промовише, па му према томе не може помоћи. Канцеларија је идеју младог графит мајстора окарактерисала као губљење времена.

Канцеларија за младе општине Бечеј, којом председава Дане Мандић, иначе представља магловиту институцију формирану пре десетак година као хибрид невладиног сектора и локалне самоуправе. Бави се, како на својој фејсбук страници каже, ,,заговарањем грађанских вредности“ (односно анационалних, мултикултуралних), а себе представља као ,,локални сервис за младе“. Ова канцеларија за младе је само једна од око 150 њих распрострањених широм Србије у тзв. Асоцијацију канцеларија за младе којом председава Џемалудин Буцо Паучинац, иначе члан СДП Расима Љајића. Циљ канцеларија је да се наметну као веза младих са локалним самоуправама, односно да олакшају утицај сектора НВО на државну омладинску политику. Ове канцеларије се у свом раду интензивно ослањају на финансијска средства америчких, немачких, норвешких, британских, те Сорошевих фондација. У складу са интересима својих донатора ове канцеларије настоје да српску омладину васпитају анационално, грађански и либерално, уместо патриотски и традиционално.

Нови Бечеј је иначе прошле године угасио своју канцеларију за младе због ,,нерационалног и неекономичног рада“, како је констатовано у образложењу Скупштине општине Нови Бечеј.

Извор: Говори Србија

Поделите:
9 replies
 1. дулебг
  дулебг says:

  Да је упоран, па да пита „које вредности?“ јер обично ту застану – нису ни они сигурни: разумеју да је вредност да буде како амерички газда каже, а да због тога њима капне нека вајдица; али како се то објашњава, оно „педери, права деце, Цигана..“ е то је већ виша математика.

  Одговори
 2. дулебг
  дулебг says:

  Уочљиво је да саговорник из Канцеларије не намерава да дискутује, довољно му је да етикетира, и то толико мутним етикетама, да иза тога стварно нема места ни за какву дискусију.

  Одговори
 3. miha bukovac
  miha bukovac says:

  Ovde je, (očigledno) da ne postoji ni osnovna (ona elementarna) kultura i volja za komunikaciom pa se postavlja i pitanje obrazovanja (obrazovanosti) tih koji rade u toj „instituciji“, svakako ne gledajući na to ko ih finansira i šta je njihov „posao“ i td.

  Одговори
 4. kud plovi ovaj brod
  kud plovi ovaj brod says:

  „председава Џемалудин Буцо Паучинац, иначе члан СДП Расима Љајића. “
  Pa tamo Sabahudin Gluhonjic,pa treci Mujo sve N.Sad,N.Becej.
  Ma Maca Diskrecija je mila majka,sta nam ovi kuvaju.
  Jos samo da to Panaotovic ukapira.
  A komsiluk mu.

  Одговори
 5. znamo mi njih - veeeliki su to razbojnici
  znamo mi njih - veeeliki su to razbojnici says:

  институцију формирану пре десетак година као хибрид
  невладиног сектора и локалне самоуправе
  u kojoj lokalni drogeraši (pljujući po srbstvu)
  „štite“ prava ranjivih kategorija – o našem trošku

  Одговори
 6. Драган
  Драган says:

  Зашто им толико смета држана застава Србије?
  Па, зато што је на грбу те заставе круна са ПРАВОСЛАВНИМ КРСТОМ,
  а таква симболика се НЕ ОДГОВАРА “ЕВРОПСКИМ ВРЕДНОСТИМА“!
  Да је то била застава са КУКАСТИМ КРСТОМ, можда би, у том сличају,
  одреаговали – “МУДРИМ ЋУТАЊЕМ“!
  Каква је то порука ако не порука мржње – не одговара им симболика
  припадника већинског народа РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ?
  А, зашто?
  Не умеју да објасне, али умеју – ДА МРЗЕ!!!
  Јасно стављају до знања да припадници Србског народа нису пожељни у
  Војводини, јер је ВОЈВОДИНА – “ЕВРОПСКА РЕГИЈА“, а не -“БЕОГРАДСКИ
  ПАШАЛУК“!!!

  Драган Славнић

  Одговори
 7. Nenad
  Nenad says:

  Ja sam rodjeni Becejac i ova desavanja vezana za tu TZV „kancelariju za mlade“ su me u najmanju ruku iznervirala. Prva stvar, ocito da u tim kancelarijama sede Madjari (sto nije problem) ali su se ocito previse osilili i dopustili sebi…….Madjari u Beceju mogu da se rode, zive i umru a da ne progovore srpski jezik sto je nesto potpuno neverovatno i tako nesto je moguce samo u Srbiji……. stalno su im neka prava ugrozena i stalno traze jos prava i jos i jos i svi znamo kako ce se to na kraju zavrsiti a drzava je ocito nedorasla da resi bilo kakav problem

  Одговори
 8. Ajme
  Ajme says:

  Nesto razmisljam…….Srbi bi morali da se bar jednom ugledaju na svoje demokratske i civilizovane komsije hrvate i rese problem nacionalnih manjina onako kako su hrvati resili i to jednom olujom……nista vise nista manje…..to Evropa ocito podrzava, ceni, postuje i opravdava svi smo se uverili u to….u Kninu su Srbi cinili 50% stanovnistva, pa su to hrvati resili demokratskim i mirnim putem!!!!!!

  Одговори
 9. Prkno-Sukno
  Prkno-Sukno says:

  TZV Kancelarija za mlade – Becej je profasisticka organizacija sa nacelima porazene ideologije genocidasa Miklosa Hortija, to je dakle organizacija koja postoji u sluzbi formiranja velike fasisticke madjarske kontinuiranom politikom pokusaja porobljavanja Srbije u sluzbi otimacine delova iste,sistematskog unistavanja Srbstva, proterivanjem Srbskoga zivlja ubijanjem po mogudjstvu masovnim bacanjima Srba u reke, iz tih par osnovnih navedenih razloga tu nelegalnu organizaciju „instituciju“ treba srusiti, spaliti do temelja zajedno sa svim njenim organizatorima,rukovodiocima!!!

  Одговори

Оставите коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *