Тинејџерке се „играле Хитлера“ и убиле миша у гасној комори

Поделите:

Пољска полиција повела је истрагу поводом скандалозног снимка две пољске девојчице, које су се недавно похвалиле на интернету како се „играју Хитлера“ и димом из цигарета у импровизованој „гасној комори“ убијају миша.

Те две 14-огодишњакиње, ученице гимназије у месту Жари на западу Пољске, купиле су миша у пет шопу, сместиле га у картонску кутију са малим отвором и кроз тај отвор почеле у кутију да дувају дим цигарете.

Једна од њих на снимку објашњава како ће се сада „мало играти Хитлера“, а друга каже „права гасна комора“, док се на крају снимка појављује натпис „први миш је погинуо трагичном смрћу, али тинејџерка је купила другог“, преносе пољски медији.

Снимак и вест о њему изазвао је лавину огорчења, посебно што млади Пољаци уче у школама о холокаусту и обилазе на екскурзијама највећи логор смрти, који су немачки нацисти подигли на југу окупиране Пољске, Аушвиц Биркенау, где је Споменик жртвама холокауста управо крај руина некадашњих гасних комора.

Тинејџерке које су се играле Хитлера у сваком случају неће остати некажњене, јер је полиција повела истрагу због кршења параграфа Закона о злостављању животиња, преко којих најлакше могу да буду кажњене.

Поделите:
3 replies
  1. miha bukovac
    miha bukovac says:

    Jedno je obrazovanje a drugo je pedagogija! Obrazovanje je oruđe (ili oružje) a pedagogija „od deteta čoveka stvori ako joj uča (pedagog) vrata otvori“! Pedagogija u detetu formira karakter ljudski – (čoveka ili nečoveka – monstruma) Školske ekskurzije (a i svake druge) imaju (uglavnom) obrazovni karakter ali pedagogija se drugačije i na drugom mestu „uliva“ u glavu deteta!

    Одговори

Оставите коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *