Миљан Танић: Бахато обезбеђење у супермаркету ИДЕА

Поделите:

Следи маил који сам упутио корисничком сервису супермаркета ИДЕА поводом инцидента чији сам био учесник данас у њиховом објекту у TC Big Fashion  на Карабурми. Маил нисам планирао да објавим одмах, бар не док не добијем неки одговор од њих, али будући да маил није могао бити достављен јер је сандуче препуно, објављујем га одмах овим путем.

Поштовани,

живим на Карабурми, имам 35 година и скоро свакодневно купујем у Вашој продавници у ТЦ Биг Фасхион. Данас, у недељу, 17. септембра, имао сам толико непријатно искуство при куповини да помишљам да уопште више не купујем код Вас.
Наиме, дошао сам у објекат у тренерци, са качкетом на глави (као и увек) и капуљачом од дукса преко качкета. Старији господин из обезбеђења ми се одмах обратио изразито нељубазним тоном, наредивши ми да скинем капуљачу. Рекао сам да ми неће он прописивати како ћу да будем обучен и да сад и да сам хтео да скинем капуљачу – нећу. Он је нешто добацио што више нисам ни чуо, али ме је пратио кроз целу продавницу у стопу.
Ја сам тренутно прехлађен и имам упалу ушију, које су ми ионако изузетно осетљиве. Осим што Ваше обезбеђење нема право да ми наређује да скидам капу, нема право ни на моје објашњење и историју болести. Ја нисам дужан да некоме правдам из којих здравствених разлога носим који комад одеће, нарочито што ми свакако не сме ни прописивати који комад одеће смем да носим, а који не.
При изласку из објекта сам питао господина на каси како се господин из обезбеђења зове – рекао је да не зна, али да га сви зову „Ћале“. Саопштио сам да ћу се жалити компанији на третман у продавници, а исто сам притом саопштио и самом господину „Ћалету“. На то је такође нешто поспрдно одговорио, што и не чуди, будући да се код нас било који пружаоци услуга грађанима у било ком сектору друштва могу опходити како желе, без икакве казне.
Оно што ја очекујем од Вас поводом овог инцидента је следеће:
– минимум извињење за понашање Вашег обезбеђења – то што је то вероватно нека спољна фирма која Вама пружа услугу не чини ствар ништа лакшом по Вас, јер је то и даље обезбеђење Вашег објекта.
– уверавања да ћете учинити све у Вашој моћи да се такви инциденти не понављају. Да ће неко одговорно лице разговарати с члановима обезбеђења и објаснити им шта је њихов посао, а шта не. Некакав измишљени „бонтон“ сигурно није.
Оно што ја Вама могу обећати, у случају да се нешто иоле слично икада више понови у Вашем објекту јесте да не само да ћу престати да Вам будем верна муштерија, што Вас ионако не би много погодило, него ћу се и побринути – а срећом имам начина – и да целу причу до изнемоглости разгазим по медијима. То Вас вероватно такође неће много занимати и погодити, али ће бар људи знати да не треба дозволити бахатим људима да се иживљавају на њима приликом куповине. Не заборавите, ми, муштерије, долазимо и остављамо свој новац Вама. Не обрнуто.
Замислите да је господин знао да сам заправо ћелав и да ми је добар део тела прекривен тетоважама – па онда не бих вероватно смео ни да купујем без његове личне асистенције?!
Срдачан поздрав,
Миљан Танић
П. С. Сутра ћу се поводом целог случаја јавити и на ваш Инфо-телефон и верујте ми да Вам евентуално игнорисање овога неће помоћи. Извињење ћу добити, а и уверавања из објекта на Карабурми да је обезбеђење добило инструкције о исправном третману муштерија.

Поделите: