Сплићанин „запалио“ регион: Одлазим далеко од усташа који сањају нови Јасеновац и Стару Градишку!

Поделите:

Хрват Марио Вујевић решио је да напусти своју земљу, а вест о томе поделио је са својим пријатељима на друштвеним мрежама.

Разочаран: Сплићанин решио да напусти родни град и земљу
На питање због чега напушта Хрватску и свој родни Сплит, рекао је да „одлази што даље од фашизма и атмосфере страха“. Његову објаву са Фејбука преносимо у целости.

Дегенеричан је утјецај цркве на цивилно друштво, и њихов покушај да реалност и збиљу замјене магловитим бајкама и смишљеним лажима. И зато ћу убрзо Хрватској рећи збогом. Још је мало остало до комплетне владавине клерофашизма. Желим се будити тамо гдје не постоје Пленковић, Китаровић, Маркић, Хасанбеговић, Бозанић и Марко Скејо.

Тамо гдје влада демокрација, а не клерофашистички режим. Тамо гдје постоји будучност без фашиста у свим структурама власти. Желим да се моје дијете буди далеко од усташа и злочинаца који сањају нови Јасеновац и Стару Градишку.“

„Одлучио сам да ускоро одем тамо гдје не живе вјерски фанатици који са мртвацима по улицама тероризирају властити народ. Одлучио сам да одем тамо гдје домољуби и ратници не уцјењују властити народ и властиту државу 22 године након рата, тражећи нове привилегије.

Желим живјети у грађанској држави у којој ће декларирани фашисти за промицање истог бити у затворима. Желим живјети у држави у којој вјера и вјеронаук постоје само у црквама гдје им је мјесто. Вјери кажем једно велико не на улицама,у школама и јавним установама. Не желим гледати шовинистичке силеџије које траже Србе и Хрвате антифашисте да им науде.

Хрватски човјек ће се пробудити тек кад рука фашизма закуца на његова врата. Али, онда је касно. Желим живјети мултикултуралност 21 стољећа, а у болесно националистичкој држави то је немогуће. Хрватска постаје вјерски резерват и убрзо можемо очекивати свеченике као водитеље дневника, и теологе којима је земља и даље равна плоча како предају филозофију.

Поделите:
8 replies
 1. дулебг
  дулебг says:

  Увек кад сам тражио демократију и мултикултуралност, хтело ми се уствари печених кромпира, ал ме било блам да кажем.

  Одговори
 2. Mislav Horvat
  Mislav Horvat says:

  Pa slucajno grb Hajduka sa petokrakom. Vi Srbi imate te fantwzije da obicno pucanstvo se digne spontano sa vasim blesavim komunistickim idejama. Ovaj tutlek ako postoji ja se zovem Dragan Dzajic i iz Uba sam u srbiji i imam vinograd gde pecem sljivovicu i kruskovacu, daj nemoj me jebat pa nije ovo 1950ta k vragu

  Одговори
 3. miha bukovac
  miha bukovac says:

  Neznam gde se obrazovao ovaj gospon koji se plaši novog Jasenovca i Stare Gradiške jer ne verujem da je za njih saznao iz školskih učbenika i na „satovima povijesti“ u hrvatskim školama, mora biti da se „edukovao“ (obrazovao) i van školskog gradiva kao (recimo) Bob Dilan pa poznaje domaću povijest u drugačijem svetlu nego što je zvanični školski programeri prezentiraju „hrvatskoj mladeži“. Dok ima takvih koji se iz „povijesti“ ne „edukuju“ samo iz zvaničnih školskih učila i što im sveštenstvo „crkve u Hrvata“ trabunja već koriste širu dokumentovanu literaturu ima nade da se taj „svećenički“ ustaški ološ crkve u Hrvata iztrebi i da jednom i Hrvati (i njihova „crkva u Hrvata“) prođu kroz lustraciju prema ozdravljenju, kažimo građanskom ljudskom, ili ako baš hoće može i „kršćanskom“!

  Одговори

Оставите коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *