Жељко Ињац: Три бабе и диктатор

Поделите:

Данас у Београду идем улицом Теразијском и чујем неке сирене као за бомбардовање. Требао сам да се видим са неким пријатељем код зграде Председништва. Реко’, ево опет ће да нас бомбардују.
Дођем до паркића пре зграде и видим горе на платоу три полицајца и три бабе. Једна баба окренута згради Председништва виче: „Докле, бре Вучићу, докле?!“ Бабе стоје на неких десетак метара од зграде председништва. Баба на мегафон прича неких 5 минута затим укључују опет сирену и пиштаљке. Сирена траје 10 минута, потом поново иде нека спика на мегафон. Тако наизменично мегафон па сирена.
Од сирене се не чује саобраћај. Не знам како је овима у згради председништва, ја сам једва издржао неких 20 минута колико сам чекао пријатеља.
Замислите сад ову сцену у некој заиста правој диктатури.
Рецимо код Стаљина, или Садама па чак и код Слобе. Да неке три бабе пуштају сирену на десетак метара од зграде у којој седи председник.

Сцена бизарна и монтипајтоновска са све тројицом полицајаца, који као нешто чувају те бабе, ко зна од чега, вероватно од диктатора. Пролазници псују бабе. Свима је све дојадило па и протести.

Стварно да се човек запита каква смо ми то држава. И онда као ми се свађамо са Америма. Наоружавамо се до зуба. Хојт Ји бесан. Опозиција хоће да смени „диктатора“. А „диктатор“ није у стању ни три бабе, које су канда једине преостале од „љуте“ опозиције, да макне од зграде Председништва!
Комендија!!!

 

 

Жељко Ињац

Фејсбук

Поделите:
4 replies
  1. Звонце
    Звонце says:

    Јел то неко аматерско или професионално позориште? Како се представа зове и где је на репертоару, баш бих да се слатко смејем сат времена!? Костими су прва лига!

    Одговори

Оставите коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *