Дачић: Ја сам за парламентарне изборе, преко Београда хоће да сруше власт у држави

0
7
MOSCOW, RUSSIA. DECEMBER 19, 2014. Serbian foreign minister Ivica Dacic gives a press conference following a meeting with his Russian counterpart Sergei Lavrov (not pictured) on cooperation as part of the Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE) in 2015. Mikhail Pochuyev/TASS, Image: 213584824, License: Rights-managed, Restrictions: Not available for license to or for use in Japan. For multi-territory license please contact your Corbis Account Representative. Not available for license to or for use in Switzerland. For multi-territory license please contact your Corbis Account Representative. Not available for license to or for use in Russia. For multi-territory license please contact your Corbis Account Representative. Not available for license to or for use in Poland. For multi-territory license please contact your Corbis Account Representative. Not available for license to or for use in mainland China. For multi-territory license please contact your Corbis Account Representative. Not available for license to or for use in the Ukraine. For multi-territory license please contact your Corbis Account Representative. Not available for license to or for use in the Republic of Moldova. For multi-territory license please contact your Corbis Account Representative. Not available for license to or for use in Armenia, Azerbaijan, Belarus, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Turkmenistan, and Uzbekistan. For multi-territory license please contact your Corbis Account Representative. Content not available for use in the Corbis Mobile Offering., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Corbis
Поделите:

Лидер СПС-а Ивица Дачић сматра да би требало расписати ванредне парламентарне изборе јер, како каже, удруживање опозиције на градским изборима није борба за власт у Београду, већ за власт у Србији.

„Мислим да би били најбоље да се распишу парламентарни избори. Ово није борба за Београд, ово је борба за власт у Србији“, рекао је Дачић гостујући на ТВ Пинк.

Он је сликовито објаснио да опозиција преко градских избора жели да игра „Лигу шампиона“, али да у њој не учествују главни играчи (Александар) Вучић и (Ивица) Дачић.

„Не можете да одлучујете о Вучићу и Дачићу, а да ми не учествујемо. Моја деца имају већег пса и мањег. Овај мали стално штипа и уједа, а већ трпи док му не досади и док га не „одалами“. Хоћете парламентарне изборе? Видећемо онда ко ће остати на политичкој сцени“, поручио је Дачић.

Kоментаришући враћање Драгана Ђиласа у политику и то што ће се кандидовати за градоначелника на градским изборима, Дачић је рекао да Ђиласа треба питати: где је био до сада?

„Ђилас је искључио Вука Јеремића из ДС, кога ће они да убеде да ће то да функционише. Ово је покушај враћања из мртвих. То су све деривати ДС, па и Саша Јанковић. Они покушавају да се уједини опозиција у борби против Вучића, владајуће коалиције“, нагласио је Дачић.

Додаје да Ђилас нема програм, да је за њега политика само ако је на власти.

„Чим је отишао у опозицију у Београду, он се повукао из политике“, нагласио је Дачић и додао да опозицији не одговарају парламентарни избори, већ да преко градских хоће да покушају да руше власт у Србији.

„Тешко је празној врећи стајати усправно. Зато покушавају градске изборе да претворе у финале лиге шампиона, не бих бежао и од тог политичког обрачуна“, закључио је Дачић.

Танјуг

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here